Volg me op:
Kookboeken

Kookboek Chili&Spice

Ik ben een grote verzamelaar van kookboeken. Helaas heb ik 3 jaar geleden mijn kookboeken moeten uitdunnen omdat we in dit huis te weinig ruimte destijds hadden om ze kwijt te kunnen. Toen ik vorig jaar begon met mijn eigen cateringsbedrijfje heb ik de bijkeuken drastisch moeten aanpakken en warempel een plek gevonden om mijn kookboeken die ik toen had te stallen. Er is zelfs nog plek over dus nu ben ik mijn verzameling zoetjes aan aan het uitbreiden.

Ik haal kookboeken overal en nergens vandaan. Ik kan geen boekhandel in welke stad dan ook voorbij lopen of ik kijk toch stiekem naar de kookboeken. Vaak loop ik met eentje onder mijn armen de winkel uit, tot ergernis van manlief, maar ja ik heb maar twee hobby’s: koken en kookboeken kopen, of toch stiekem nog meer?

Chili&Spice kocht ik bij de Intratuin, toevallig viel mijn oog erop. Mijn eerste gedachten waren, lekker 100 pittige gerechten die ik kan uitproberen, precies wat op de kaft staat: ‘100 pittige recepten voor meer vuur in je leven’!

Ik moet zeggen de gerechten zien er echt overheerlijk uit op de foto’s maar wat ik er nu van gemaakt heb is niet het gevoel dat ik meer ‘vuur in mijn leven’ heb gekregen van de gerechten. Sommige recepten vind ik niet heel veel diepgang hebben maar hè, smaken verschillen. Misschien dat ze naar eigen idee door ze aan te passen net even die wow factor krijgen. Wel vind ik ze smakelijk vanwege de specerijen die er in verwerkt zijn en dat is dan weer een pluspunt vind ik zelf. Wat ik ook heerlijk vind is dat sommige combinaties mij best wel hebben doen verassen. De recepten komen over de gehele wereld vandaan wat mij wel aanspreekt zelf ben ik namelijk niet zo heel erg van de Hollandse pot. Al met al een kookboek om misschien toch bij je verzameling te doen al is het maar alleen voor de inspiratie die je er uit op zou kunnen doen.

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.