Volg me op:
Nieuws

Kookboek

Ja het is groot nieuws maar ik ga samen met Bianca Holvast een kookboek uitgeven. Na een aantal bijeenkomsten met elkaar zijn we heus echt van start gegaan. Een planning is gemaakt nu nog de uitvoering.

Graag wil ik jullie voorstellen aan Bianca Holvast.

Bianca Holvast is gewichtsconsulent en weet werkelijk bijna alles over het gewicht. Ik ben in 2017 bij Bianca terecht gekomen omdat ik serieus wilde afvallen maar absoluut niet meer aan streng diëten wilde doen, dit omdat het bij mij elke keer een jojo-effect had. Ik wilde mijn leefstijl veranderen. Met een te hoog bloeddruk, privéomstandigheden en mijn verleden wilde ik echt radicaal aan de slag met mij zelf. Mijn leefstijl wilde ik zo aanpassen dat ik en lekker kon eten want tja ik wilde foodblogger blijven en dat ik zelf me lekkerder in mijn vel zou gaan zitten. Na intensieve sessies met Bianca (soms leek het wel op therapeutische sessies) kan ik zeggen dat ik behoorlijk ben afgevallen. Ik ben gaan kijken wat er op etiketten staat van pakjes en zakjes, dus wat zit er nou echt in want dat waren voornamelijk de dikmakers voor mij. Lekker makkelijk niet veel moeite hoeven doen om te koken als ik geen zin had. Ik heb echt geleerd van Bianca dat ik daarmee moest stoppen. Juist als foodblogger en receptontwikkelaar moest ik eigenlijk beter weten! Inderdaad ik kwam tot de slotsom dat ik beter alles heerlijk vers en vooral zelf kon maken, jemig wat zit er toch veel suikers en zouten in van voorgemaakt etensproducten! Nu ik een jaar verder ben kan ik op dit moment zeggen dat ik in het afgelopen jaar ook mijn blog heb aangepast. Je vindt bijvoorbeeld geen geraffineerde suikers en zouten in mijn recepten (natuurlijk kan je dit zelf toevoegen naar eigen smaak) maar tot nu toe mist niemand ze ook want nagenoeg heb ik nog geen enkele mail ontvangen van: ik mis zout of ik mis suiker!

Toen ik al twee jaar terug dacht aan een eigen kookboek maken had ik nooit gedacht dat ik Bianca die ik nu pas sinds een jaar ken, zou vragen om samen met mij mee te denken en mee te doen. Ik heb op een gegeven moment de stoute schoenen aangetrokken en haar gevraagd. Jeetje wat een enthousiasme, wat een inspiratie gelijk en de klik die we samen hebben qua recepten. Het gaat nog een hele klus worden om te schiften welk recept wel en welk recept we niet er in gaan zetten. Met anderen woorden ik denk dat we samen een prachtig kookboek gaan neerzetten,….

 

Kookboek met een visie en missie:

Onze visie van ons kookboek is heel eenvoudig: eenvoudige, snelle manieren om gezonde, smakelijke maaltijden koken! Onze missie van ons kookboek is: een allesomvattend kookboek maar wel met uitgesproken smaken!

  • Op een simpele, snelle en gezonde manier smakelijke maaltijden op tafel kunnen neerzetten!
  • Gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn maar dat simpel super lekker is!
  • Bij een prachtig gedekte tafel wordt het eten een gezellige en leuke bezigheid!

Samenwerking met leveranciers

Verder nadenkend dacht ik dat het misschien best handig zou zijn om met leveranciers te praten die levensmiddelen of alles op het gebied gerelateerd te hebben, want tja hoe leuk zou het zijn als je samen kan werken met mensen die hun producten door ons willen laten gebruiken, testen, promoten e.t.c. en waar wij mee aan de slag kunnen. Samen met Bianca zijn we vernieuwde recepten aan het ontwikkelen voor ons kookboek en kunnen we alles gebruiken. Inmiddels  hebben we al een aantal leveranciers gesproken die al met ons samen willen werken, maar natuurlijk kunnen er nog meer bij. De afspraak is heel simpel: wij kunnen levensmiddelen gebruiken mits het in onze visie en missie van ons kookboek past als tegen presentatie bloggen we over jullie en worden jullie op ons sociaal media geplaatst. Natuurlijk bij een grote bijdrage gaan we ook jullie vermelden in ons kookboek: hoe?

Mail of bel ons voor meer informatie t.a.v. Michèle van Balen op micheleskookboek@gmail.com of bel naar Michèle van Balen op 06-53396477

We zijn al blij met de volgende leveranciers die met ons samen willen werken.

 

Yvon de Keijzer

Toen ik moest gaan kijken welk en wat voor soort serviesgoed we kunnen gaan gebruiken ben ik eerst mijn eigen keukenkasten eens ingedoken. Ik heb veel brocante serviesgoed ligt toch echt mijn passie. Helaas ik heb veel maar lang zoveel niet om voor het kookboek voor elk gerecht een totaalplaatje neer te zetten met de diversiteit aan serviesgoed. Gelukkig heb ik in mijn vriendenkring een bevriende brocanteur rondlopen met de meest waanzinnige brocante serviezen. Na een aantal gesprekken met Yvon de Keijzer was zij gelijk net zoals enthousiast als ik. Aangezien ik gek ben van serviesgoed zie ik al een aantal foto’s met gerechten voor mij in het kookboek. Niet alleen voor de gerechten gebruiken we Yvon’s serviesgoed maar ook voor een geheel hoofdstuk gaan we apart wat vertellen met serviesgoed. Hoe dat gaat worden zullen jullie toch echt het kookboek straks in moeten duiken,…. Naast brocante serviesgoed, vinden we het ook wel leuk om dat te combineren met wat stoere en robuuste items dus we blijven nog steeds op zoek naar van alles. In ieder geval zijn we ontzettend blij met de bijdrage van Yvon de Keijzer die zij nu al geleverd heeft en gaat leveren voor het kookboek.

Van Beekumspecerijen:

Zo kreeg ik via Van Beekumspecerijen een volle doos specerijen binnen waar Bianca en ik mee aan de slag gaan voor onze recepten voor het kookboek. We zijn enorm trots op het feit dat Van Beekumspecerijen met ons wilt samenwerken. Hun heerlijke kruiden en specerijen is echt een aanwinst in je keuken maar zeker in die van ons. In het boek gaan we ook uitgebreid in over specerijen en over de leverancier zelf: Van Beekumspecerijen

De Euforij:

De Euforij een chocoladefabriek hier in de Zaanstreek, wie wordt er nou niet blij van chocolade maar dan wel op een verantwoordelijke manier en ambachtelijk gemaakt. We kunnen met trots zeggen dat de Euforij met ons een samenwerkingsverband is aangegaan en natuurlijk hebben we al heerlijke recepten in ons hoofd met chocolade,…..de repen die we net binnen hebben gehad zien er veel belovend uit en vooral smakelijk!

De Eetbare bloemenshop:

Wisten jullie dat er heel veel soorten bloemen zijn die je kunt eten? Nee, nou wij eerlijk gezegd ook niet, we dachten dat ze meestal alleen voor de foto werden gebruikt. Niks is minder waar, door een aantal foto’s die ik zag op Instagram heb ik me er verder in verdiept en las ik dat bloemen echt te eten zijn. Ze zijn heerlijk in salades, bij vlees en vis bijvoorbeeld, dus ik dacht ik wil er over bloggen en ik wil bloemen gebruiken in recepten dus gaan we voor ons kookboek ons in dit onderwerp verdiepen samen met De eetbare bloemenshop

Houd de site in de gaten want vanaf nu bloggen we met z’n allen erop los over ons kookboek,….

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.