Voor 4 personen
Benodigdheden:
- 250 gram rucola (gewassen) (Willem & Dreesboxen)
- 40 gram platte peterselie
- 40 gram basilicum
- 150 gram tuinkers
- 100 verse spinazie (gewassen) (Willem & Dreesboxen)
- 100 gram bieslook
- 4 takjes verse tijm (gestript)
- 250 gram feta
- 1 eetlepel verse zwarte peper
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 limoen geperst
- 1/2 handsinaasappel geperst
- 2 eetlepels groene sesamzaadjes (Toko)
- Oost Indische kers bloemen + bladeren (Eetbare bloemenshop)
- Doperwtenbloesem (Eetbare bloemenshop)
- Paarse bosviool (Eetbare bloemenshop)
- serveerschaal
- 4 grote borden
- Doe de gewassen rucola in een grote serveerschaal
- Voeg bij de rucola de gewassen spinazie.
- Doe over de rucola en de spinazie de volgende verse kruiden bij: peterselie, basilicumblad, tuinkers, bieslook en verse tijm.
- Verkruimel de feta over het geheel.
- Hussel alles door elkaar met je handen maar voorzichtig de blaadjes moeten wel intact blijven.
- Doe in een kommetje de olijfolie, geperste limoen en geperste handsinaasappel met de zwarte verse peper.
- Besprenkel voorzichtig de vinaigrette over de salade (gebruik de hoeveelheid die je zelf wilt de rest kan je in de koelkast in een weckpot 1 week bewaren).
- Hussel alles nogmaals voorzichtig met de handen door elkaar.
- Verdeel de salade over 4 borden.
- Rankschik als laatste op het oog de Oost Indische kers bloemen+blad, de doperwtenbloesem en de paarse bosviool erover.
Eet smakelijk!
Serveertip: heerlijk met eigengemaakt vers brood warm uit de oven met roomboter en een glas koude witte wijn
Geen reacties