Volg me op:
Bijgerechten, Buffetten, Hoofdgerechten, Lunch, Organic Kitchen, Vegetarisch, Voorgerechten

Kruidensalade met eetbare bloemen

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 250 gram rucola (gewassen) (Willem & Dreesboxen)
  • 40 gram platte peterselie
  • 40 gram basilicum
  • 150 gram tuinkers
  • 100 verse spinazie (gewassen) (Willem & Dreesboxen)
  • 100 gram bieslook
  • 4 takjes verse tijm (gestript)
  • 250 gram feta
  • 1 eetlepel verse zwarte peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 limoen geperst
  • 1/2 handsinaasappel geperst
  • 2 eetlepels groene sesamzaadjes (Toko)
  • Oost Indische kers bloemen + bladeren (Eetbare bloemenshop)
  • Doperwtenbloesem (Eetbare bloemenshop)
  • Paarse bosviool (Eetbare bloemenshop)
  • serveerschaal
  • 4 grote borden
  1. Doe de gewassen rucola in een grote serveerschaal
  2. Voeg bij de rucola de gewassen spinazie.
  3. Doe over de rucola en de spinazie de volgende verse kruiden bij: peterselie, basilicumblad, tuinkers, bieslook en verse tijm.
  4. Verkruimel de feta over het geheel.
  5. Hussel alles door elkaar met je handen maar voorzichtig de blaadjes moeten wel intact blijven.
  6. Doe in een kommetje de olijfolie, geperste limoen en geperste handsinaasappel met de zwarte verse peper.
  7. Besprenkel voorzichtig de vinaigrette over de salade (gebruik de hoeveelheid die je zelf wilt de rest kan je in de koelkast in een weckpot 1 week bewaren).
  8. Hussel alles nogmaals voorzichtig met de handen door elkaar.
  9. Verdeel de salade over 4 borden.
  10. Rankschik als laatste op het oog de Oost Indische kers bloemen+blad, de doperwtenbloesem en de paarse bosviool erover.

Eet smakelijk!

Serveertip: heerlijk met eigengemaakt vers brood warm uit de oven met roomboter en een glas koude witte wijn

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer