Volg me op:
Lunch, Ontbijt

Kruidkoek uit Puurgezond van Karine Hoederdos

Voor ongeveer 12 plakken

Benodigdheden:

  • 250 volkorenmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 150 gram appelstroop
  • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel zoete chilipoeder
  • 225 ml magere melk
  • 100 gram rozijnen
  • 75 gram gehakte hazelnoten
  • 75 gram gehakte walnoten
  • broodbakblik

Verwarm de oven voor op 200 graden en de hete luchtoven op 175 graden

Meng alles in een grote mengkom.

Vet het bakblik goed in, doe 1 eetlepel volkorenmeel erbij en zorg dat het meel goed de randen bedekt.

Voeg het mengsel van de mengkom in het bakblik en zet het op het middelste rooster in de oven en bak de kruidkoek in 45 minuten gaar. Kijk wel of de korst niet te donker wordt, zo nodig de oven met 25 graden naar beneden bijstellen.

Als het klaar is niet gelijk de oven open doen maar laat de kruidkoek rustig afkoelen.

Serveertip: heerlijk bij de thee met een laagje ongezouten roomboter erop

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer