Volg me op:
Nagerechten

Kwarktaart gember-limoen-kokosschaafsel

Benodigdheden:

  • 500 gram magere kwark
  • 175 ml slagroom
  • 3 eetlepels gembersiroop
  • 4 eetlepels water
  • 1 eetlepel verse fijn geraspte gember
  • 100 gram biscuit koekjes
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 40 gram roomboter (ongezouten)
  • 7 blaadjes gelatine
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels limoensap
  • schil van limoen fijn geraspt
  • 250 gram vers fruit (aardbeien, blauwe bessen, ananas en frambozen)
  • 10 kleine blaadjes verse munt voor de garnering
  • gebrande kokosschaafsel
  • ronde springvorm met diameter 24 centimeter
  1. Bekleed de springvorm met nat bakpapier ook de zijkanten.
  2. Verkruimel de biscuits koekjes.
  3. Smelt de roomboter en schep dit door de verkruimelde biscuit koekjes.
  4. Verdeel dit over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een eetlepel.
  5. Wel de blaadjes gelatine in koud water.
  6. Doe de gembersiroop, verse fijn geraspte gember, witte basterdsuiker, limoensap in een steelpannetje en verwarm het zachtjes tot alle suiker is opgelost (desnoods kan er een scheutje water bij maar het moet een gladde mengsel worden).
  7. Knijp de blaadjes gelatine uit en meng deze door het mengsel.
  8. Laat dit daarna ongeveer een half uur afkoelen.
  9. Klop ondertussen de slagroom goed stijf.
  10. Meng het mengsel van de gelatine door de kwark in een grote kom, schep de slagroom er vervolgens luchtig en voorzichtig door samen met een zakje vanillesuiker en de geraspte limoenschil.
  11. Stort dit mengsel op de bodem van biscuit koekjes en zet het geheel minimaal 3-4 uur of (het liefst) een nacht in de koelkast om op te stijven.
  12. Kokosschaafsel even in een koekenpan op heet vuur omscheppen voor 3 minuten zodat het lichtbruin brand snel van het vuur afhalen daarna voordat het aanbrand en voor gebruik wegzetten!

Garneer de kwarktaart met vers fruit, gebrande kokosschaafsel en blaadjes verse munt (zie foto)

Eet smakelijk!

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.