Volg me op:
Buffetten, Hoofdgerechten, Vegetarisch, Vleesgerechten, Voorgerechten

Lauw-warme salade

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 1 rode paprika (grof gesneden)
  • 1 gele paprika (grof gesneden)
  • 1 groene paprika (grof gesneden)
  • 1 bakje champignons (4-en gesneden)
  • 1 grote ui (grof gesneden)
  • 3 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 1 bak falafel
  • 1 stuk paneer (Indiase kaas te koop bij de Toko)
  • 1 bakje magere spekjes (optioneel)
  • 1 komkommer zonder zaadjes in kleine blokjes gesneden
  • olijfolie
  • vers gemalen zwarte peper
  • antiaanbak koekenpan
  • serveerschaal

Bak de grof gesneden ui en knoflook samen in wat olijfolie tot de ui glazig is (mag knapperig zijn). Doe het in de serveerschaal.

Bak de stukken paprika in het overig gebleven vet van de ui en knoflook, tot deze een beetje zacht worden maar let op ze moeten wel knapperig blijven en doe ze ook in de serveerschaal.

Bak de champignons met wat olijfolie tot deze bruin zijn en doe ze in de serveerschaal

Bak de falafel in het overige vet van de champions terwijl je deze fijn maakt met een spatel in de koekenpan, tot deze knapperig is en een lekker korstje heeft. Doe ze in de serveerschaal.

Bak vervolgens de magere spekreepjes (zonder extra olijfolie) tot deze hard zijn maar niet zwart zijn en doe ze ook in de serveerschaal.

Doe de kleine gesneden zaadloze komkommer in de serveerschaal.

Tenslotte snijdt de paneer in grote blokken en bak ze met wat olijfolie goudbruin.

Voordat je de paneer in de serveerschaal doet, hussel eerst alle ingrediënten door elkaar en doe er flink wat vers gemalen zwarte peper overheen. Rangschik de paneer er mooi boven op.

Eet smakelijk!

Serveertip: heerlijk met een wit glas wijn en mocht je vegetariër zijn laat dan de spekreepjes eruit!

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer