Volg me op:
Desserts, Organic Kitchen

Lemoncurd triffle (‘de week zonder vlees-vis)

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • lemoncurd (supermarkt)
  • 250 ml slagroom
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 1 cm verse gemberwortel (geschild en fijn geraspt)
  • 1 eetlepel suiker (of vervanger van suiker)
  • 1 klein pakje bastogne-koekjes (verkruimeld)
  • 2 eetlepels pistachenootjes ongezouten (fijngemalen)
  • 1 limoen
  • 2 takjes munt (blaadjes fijn gesneden voor de garnering)
  • 4 glazen
  • mixer

Klop de slagroom lobbig en meng de Griekse yoghurt met de eetlepel suiker en de fijn geraspte gemberwortel erdoorheen. Maar doe het voorzichtig want het moet wel luchtig blijven.

Verdeel de verkruimelde bastogne-koekjes over de 4 glazen op de bodem en doe een theelepel lemoncurd over dit mengsel. Daarna kan het roommengsel eroverheen verdeeld worden over de 4 glazen. Zet het weg in de koelkast voor gebruik. (Dit kan één dag van te voren gemaakt worden eventueel, maar houd er rekening mee dat de bastogne-koekjes wel zacht worden)

Doe als laatste (vlak voor het serveren) ongeveer 1 eetlepel lemoncurd over elke glas en bestrooi het met de fijngemalen pistachenootjes.

Maak het af met een dun schijfje limoen en fijn gesneden munt

Eet smakelijk!

Serveertip: heerlijk met een glas dessertwijn

 

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer