Volg me op:
Recepten

Lichtpittige gezonde salade

Ik vind het heerlijk om een frisse gezonde salade te eten als lunch of avondeten. Meestal kijk ik wat ik aan restjes in de koelkast heb liggen of in mijn voorraadkast. Soms haal ik nog wat aan levensmiddelen bij om het net even af te maken de salade. Ik zag toevallig bij de Marokkaanse winkel rode bietenkiemen dus gelijk gekocht, tja zo ben ik dan weer hè. De kiemen van rode bieten zijn ontzettend gezond, ze zijn namelijk rijk aan vitamine B11 en een bron van vitamine E en magnesium. Qua smaak hebben de kiemen, net als bieten, een wat aardse smaak.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 4 rode bieten (voorgekookt)
  • 1 groene appel (Granny Smith)
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 bosje koriander
  • 1 handvol rozijnen
  • 1 handvol walnoten
  • 1 handvol zonnebloempitten
  • 8 eetlepels feta blokjes (in olie met specerijen)
  • bietenkiemen
  • 1 theelepel isot peper
  • 4 eetlepels zoete chilisaus
  • 1 theelepel gembersiroop

Bereidingswijze:

1 Snijd de ijsbergsla in smalle repen en verdeel deze over 4 borden.
2 Snijd de appel in 4-en, haal het klokhuis eruit en snijd deze in dunne repen.
3 Snijd de bieten in dunne plakken en leg deze over de ijsbergsla en daarbovenop de dunne repen van de appel, verdeeld over de 4 borden.
4 Maak van de zoete chilisaus en gembersiroop een sausje en verdeel dit over de 4 borden.
5 Strooi over elk bord de rozijnen, verkruimelde walnoten, zonnebloempitten en verkruimelde feta blokjes.
6 Maak het af met wat korianderblaadjes, isot peper en als laatste de bietenkiemen.

Serveertip: heerlijk met donkerbruin stokbrood met eigengemaakte kruidenboter!

Deel dit bericht
Vorige

Geen reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.