Volg me op:
Bijgerechten, Buffetten, Mijn favorieten, Snacks, Visgerechten, Voorgerechten

Maiskoekjes

 

Circa 16 stuks

Benodigdheden

  • 1 blik mais
  • 1 bakje roze garnalen
  • Half preitje (fijn gesneden)
  • 1 bosje selderijblad (fijngesneden)
  • 3 tenen knoflook (zeer fijn gesneden)
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels water
  • Circa 1 kopje bloem
  • Verse zwarte peper
  • Zonnebloemolie om in te bakken
  • Keukenmachine
  • Keukenpapier
  • Koekenpan

Hak de volgende ingrediënten fijn (niet te fijn) : selderijblad, prei, mais en de garnalen, hak de knoflook met een mes wel zeer fijn. Doe alles in een mengkom.

Maak een papje van bloem, ei en zwarte peper en de 3 eetlepels water, voeg hier het mengsel uit de keukenmachine toe en bak het vervolgens in de ruime hete zonnebloemolie goudbruin (let op dat de binnenkant niet te klef is). Laat het even uitlekken op keukenpapier voordat je het opdient!

Om het in de koekenpan te krijgen is het het makkelijkst om 2 eetlepels te gebruiken, de een schep je vol met het maismengsel en met de anderen lepel haal je het er van af om het in de olie te doen.

Eet smakelijk!

Serveertip: serveer een sausje van zoete chilisaus erbij

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer