Volg me op:
Hoofdgerechten, Vegetarisch

Makkelijke tomatenrisotto

Dat ik verzot ben op de Italiaanse keuken weten jullie denk ik al. Mijn voorkeur gaat vooral uit naar gnocchi maar risotto’s vind ik ook heerlijk. Ik had al een keer voorbij het openingsweekend bij Dille&Kamille tomatenrisotto gemaakt met de producten van hen maar ja als je nu in de supermarkt staat wat heb je dan nodig? Dus ik ben voor jullie aan de slag gegaan met een heel makkelijk recept waar de ingrediënten te halen zijn in de supermarkt!

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 400 gram risotto
  • 1 fles passata (750 ml)
  • 1 grote ui (fijngesneden)
  • 1 rode Spaanse peper (fijngesneden)
  • 3 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 3 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 250 milliliter witte wijn
  • 2 groenten bouillonblokjes
  • 1 liter water
  • 8 eetlepels geschaafde Parmezaanse kaas
  • 4 stengels fijngesneden bosui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • pan met een dikke bodem
  1. Doe in de waterkoker 1 liter water en laat het koken.
  2. Als het water gekookt is kan het in een mengkom en voeg de groenten bouillonblokjes bij, roer goed tot alles opgelost is.
  3. Verwarm de olijfolie en fruit hier in de ui, knoflook en rode Spaanse peper tot de ui glazig is.
  4. Voeg de risottorijst bij en schep alles goed om zodat de olijfolie aan de risottorijst gaat hechten.
  5. Na ongeveer 3 minuten kan de witte wijn erbij en roer het flink door, zorg dat de risottorijst niet aan de bodem blijft plakken.
  6. Na ongeveer 1 minuten kan de passata en de Italiaanse kruiden erbij en roer het weer goed om.
  7. Voeg nu telkens een soeplepel bouillon bij en roer het goed door, zorg dat de risottorijst eerst al het vocht opneemt om vervolgens weer een soeplepel toe te voegen.
  8. Gebruik al het bouillon totdat de risottorijst gaar is, proef het even de risotto moet beetgaar zijn. Blijf wel steeds alles goed doorroeren!!! Dit duurt ongeveer 25 minuten.
  9. Doe als laatste als de pan van het vuur is, de Parmezaanse geschaafde kaas erdoor en serveer het met wat fijngesneden bosui.

Eet smakelijk!

Serveertip: deze tomaten-risotto is een vegetarisch variant maar wil je toch liever vlees erbij, bak een biefstuk en snijd deze in dunne plakjes en drapeer het over de risotto!

Deel dit bericht
Vorige

Geen reacties

Reageer