Volg me op:
Hoofdgerechten, Kipgerechten

Marokaansekip

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 4 kippenpoten
  • 2 grote uien (ringen gesneden)
  • 3 grote tenen knoflook (fijngesneden)
  • 10 gedroogde pruimen
  • 1 citroen (dunne plakken gesneden)
  • 1 bos platte peterselie (fijngesneden)
  • 1 eetlepel pul biber (Turkse winkel)
  • halve eetlepel rasel ha nout (Turkse winkel)
  • 2 theelepels korianderpoeder (Toko, Turkse winkel of supermarkten)
  • 2 theelepels gemberpoeder (Toko, Turkse winkel of supermarkten)
  • 1 eetlepel curcumapoeder (Toko, Turkse winkel of supermarkten)
  • zonnebloemolie
  • water
  • pan met een dikke bodem

Meng in een kom alle droge kruiden zoals: pul biber, rasel ha nout, korianderpoeder, gemberpoeder en curcumapoeder met 4 à 6 eetlepels zonneolie. Smeer de kippenbouten goed ermee in en laat het minstens voor een uur intrekken.

Bak de uienringen en knoflook aan totdat de uien glazig zijn, bak vervolgens de kippenbouten met het kruidenmengsel mee. Zorg wel dat de kippenbouten niet aanbranden zo nodig nog een scheutje zonnebloemolie erbij.  Doe de gedroogde pruimen en de plakken citroen bij en voeg water toe tot de kippenbouten tot de helft onder water staan. Laat het geheel ongeveer drie kwartier zachtjes stoven met de deksel erop, daarna nog een kwartier zonder deksel zodat het sausje wat meer indikt.

Zet het geheel uit en voeg de fijngesneden platte peterselie toe en roer het even goed om.

Serveertip: serveer er rijst en Turks brood bij

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer