Volg me op:
Buffetten, Desserts

Mascarpone dessert

 

8 personen

Benodigdheden:

  • 1 pak choclade chipkoekjes
  • 1 reep melkchocolade
  • 1 bakje mascarpone
  • 1 bakje slagroom
  • 1 verse vanillestokje (merg eruit schrapen)
  • 2 bakjes verse frambozen (1 voor de garnering)
  • 4 volle handen pistachenoten (gepeld en grof gehakt)
  • 1 zakje vanillesuiker

Klop de slagroom lobbig, doe de mascarpone erbij, het merg van het verse vanillestokje en roer het voorzichtig om.

Doe in een pan de frambozen met 2 eetlepels water en kook het kapot. Mocht de frambozensaus zuur zijn doe er een zakje vanillesuiker bij en laat de vanillestokje zich oplossen tijdens het verwarmen in de pan. Zijn de frambozen kapot gekookt, doe ze in een zeef en druk met de bolle kant van een lepel voorzichtig het sap eruit.

Verkruimel in een glas 1 a 2 chocolade koekjes (hangt van de grote van je glas af, niet te klein verkruimelen) en giet het mascarpone mengsel erover heen. Druppel de frambozensap erover en maak het af met gehakte pistachenoten en een paar hele frambozen. Als laatste schaaf je met een grote mes krullen van de chocoladereep af en leg je die erboven op.

Eet smakelijk!

Serveertip: drink hier koffie of een glaasje ijskoude Limoncello bij

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer