Volg me op:
Hoofdgerechten, Vleesgerechten

Mediterraanse gevulde paprika

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 4 rode paprika’s
  • 250 gram gehakt
  • 150 gram gekruide feta (fijngemalen)
  • 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 4 eetlepels verse tijm
  • 2 grote tenen knoflook (fijngesneden)
  • 1 ei (optie)
  • 1 sneetje bruinbrood (het liefst een kapje, fijngemalen)
  • 2 eetlepels witte verse peper gemalen
  • bakblik
  • mengkom
  1. Zet de oven alvast voor aan op 250°C of de hete luchtoven op 200ºC
  2. Doe het gehakt in een mengkom en voeg daar alles bij.
  3. Meng alles goed door elkaar.
  4. Snijd de paprika’s aan de bovenkant open en haal voorzichtig het binnenste eruit, je krijgt als het goed is nu een bakje.
  5. Als de paprika’s niet rechtop blijven kan je ze voorzichtig aan de onderkant bijsnijden tot ze blijven staan.
  6. Vul de paprika’s met het gehaktmengsel.
  7. Zet de paprika’s in het bakblik en zet ze in het midden van de oven.
  8. Laat ze gaar worden in ongeveer 30 minuten.
  9. Houd ze wel in de gaten dat ze niet verbranden.

Eet smakelijk!

Serveertip: heerlijk met asperges of een groene salade met gebakken aardappelen, knoflook, uitgebakken spekjes en verse tijm!

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer