Volg me op:
Hoofdgerechten

Mediterraanse sperziebonen op een bal gehakt

 

Voor 4 personen

Benodigdheden:

Zet de oven op 220 graden of de heteluchtoven op 200 graden

Voor de gehaktballen

  • 500 gram gehakt
  • verse zwarte peper gemalen
  • handvol fijn gesneden verse rozemarijn
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • ei
  • geraspte kaas
  • bakblik

Voor de sperziebonen

  • 1 pak diepvries sperziebonen
  • 4 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 1 blik biologische tomatenblokjes (400 gram)
  • 120 ml water
  • vers gemalen zwarte peper
  • 3 eetlepels gehakte verse peterselie
  • grote braadpan

Bereiding van de gehaktballen gaat als volgt, meng het gehakt met de knoflook, ui, verse zwarte peper en verse rozemarijn samen. Doe er vervolgens een ei bij en roer alles goed door elkaar. Draai er 4 grote ballen van en leg deze in een bakblik, strooi er kaas overheen en zet het voor 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Bereiding van de sperziebonen, verwarm de olijfolie in een grote braadpan, voeg de ui toe en laat op een middelmatig vuur 4-5 minuten stoven (glazig) tot de ui zacht is. Voeg de knoflook toe en bak deze mee voor ongeveer 30 seconden.

Voeg de tomaten en 120 ml water toe en breng op smaak met verse gemalen peper. Breng aan de kook en zet het vuur lager en laat het ongeveer 10 minuten sudderen (het mengsel moet een beetje indikken)

Voeg vervolgens de bonen toe en laat het nog eens 10 minuten sudderen (de bonen moeten zacht zijn). Roer vervolgens de peterselie erdoorheen en breng het eventueel op smaak met nog meer vers gemalen peper.

Vergeet niet de gehaktballen!

Eet smakelijk!

Serveertip: serveer de gehaktbal met daarbovenop het sperziebonen mengsel en serveer daarbij aardappelen uit de oven of aardappelpuree!

Natuurlijk kan dit gerecht ook uitstekend zonder de gehaktbal zodat het een heerlijk vegetarisch gerecht is!

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer