Volg me op:
Recepten

Mediterrane stoofschotel met witvis

Ik merk dat ik veel te weinig vis eet. Vis is juist goed voor een mens is mij altijd verteld dus ik ga me er eens meer aan wagen. Aangezien ik niet zo heel veel van vis weet ben ik met dit recept van de visboer bij mij aan de overkant maar eens begonnen (wel met mijn aanpassingen) om eens te kijken of het wat is.

Ik wilde een makkelijk recept voor jullie maar ook een recept wat pure smaken heeft. Nu moet ik zeggen dat ik doordat ik af en toe in een Italiaans restaurant heb gewerkt ik de smaken van de Mediterraanse keuken tocht wel puur vind en makkelijk vind. Vandaar dit aangepast recept voor jullie.

Benodigdheden 4 personen:

* 500 gram diepvries (witvis zoals kabeljauw of pangasius
* 1 winterwortel
* 1 gele paprika
* 2 grote uien in ringen
* 3 tenen knoflook (fijn gesneden)
* 2 blikken gepelde tomaten in blokjes van 400 gram
* 1 klein blikje geconcentreerde tomatenpuree
* 250 gekleurde snoeptomaten (gehalveerd)
* 1 potje kappertjes
* 1 pot zachte groene olijven (gehalveerd)
* 1 bakje basilicum
* 1 eetlepel scherpe paprikapoeder
* 1 theelepel pul biber
* 1 eetlepel Italiaanse gedroogde kruiden
* verse zwarte peper naar smaak
*optie: plakje citroen
* olijfolie

Bereidingswijze:
1. Schil de winterwortel en snijd deze in dunne plakjes.
2. Was de paprika en snijd deze in dunne reepjes of ringen.
3. Schil de uien en snijd deze in dunne reepjes of ringen.
4. Schil de knoflook en snijd deze fijn.
5. Halveer de snoeptomaten.
6. Halveer de olijven.
7. Verwarm de olie in een pan met een dikke bodem en voeg de wortel en uien toe. Fruit deze zacht en gebakken worden maar niet aanbranden.
8. Voeg de paprika toe en laat deze ongeveer 2 minuten zachtjes meebakken.
9. Voeg nu alle droge specerijen toe en bak dit 1 minuut mee om alvorens de tomatenpuree toe te voegen en mee te bakken.
10. Hierna kan de gepelde tomaten in blokjes erbij met eventueel extra water als het te droog is.
11. Voeg de vis erbij en laat alles rustig stoven totdat de vis gaar is.
12. Als de vis gaar is (valt uit elkaar) kunnen de gehalveerde snoeptomaatjes, kappertjes en gehalveerde olijven erbij, schep alles voorzichtig om.
13. Garneer met fijngesneden basilicum en verse zwarte peper en eventueel een plakje citroen.

Serveertip: lekker met rijst en een Italiaanse broodsalade!

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.