Volg me op:
Hoofdgerechten

Mexicaanse wrap

Deze Mexicaanse wrap is best wel snel te maken. Ik heb gekeken of ik deze Mexicaanse wrap een beetje voedzaam kon vullen en volgens mij ben ik er best wel in geslaagd ook al zeg ik het zelf. Natuurlijk zijn er talloze invulmogelijkheden mogelijk voor de Mexicaanse wrap. Een voorbeeld is pulled chicken, pulled beef, groenten of met vis. Mijn fantasie ging dit keer voor de vleeseters, volgende keer maak ik vast weer anderen varianten.

Voor 6 wraps

Benodigdheden:

  • 1 pakje wraps
  • 250 rundergehakt
  • 1 blikje zwarte bonen (uitgelekt NIET omspoelen)
  • 1 Spaanse peper (fijne ringen gesneden)
  • 1 rode paprika (in blokjes gesneden)
  • 1 grote ui (fijngesneden)
  • 3 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 1 bosje koriander (fijngesneden)
  • 2 tomaten (in blokjes gesneden)
  • 150 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder (Van Beekum Specerijen)
  • 1 theelepel chilipoeder  (Van Beekum Specerijen)
  • 1 theelepel kurkurma (Van Beekum Specerijen)
  • 1 theelepel pul biber
  • crème fraîche
  • quacamole (liefst zelfgemaakte)
  • Spaanse Mexicaanse pepersaus (Albert Heijn)
  • bakblik (grote)
  • olijfolie
  • antiaanbakpan
  1. Zet de oven alvast op 200° C of de heteluchtoven op 180°C zodat deze kan voorverwarmen.
  2. Fruit in de pan de ui glazig.
  3. Doe de blokjes paprika en de Spaanse peper erbij en bak het 2 minuten mee.
  4. Doe vervolgens de fijngesneden knoflook erbij en bak deze 1 minuut mee.
  5. Nadat deze meegebakken is kan het gehakt erbij. Bak deze totdat het gehakt niet meer rood van kleur is.
  6. Nu kunnen alle droge specerijen erbij en bak het 2 minuten mee.
  7. Als dit goed mee gebakken is kunnen de uitgelekte zwarte bonen erbij en roer alles goed om.
  8. Voeg de fijngesneden koriander toe en roer alles nogmaals om (laat wat over voor de garnering).
  9. Zet het gas uit en leg een wrap op het keukenblad neer. Vul in het midden van de wrap van links naar rechts in een strook de wrap met het gehaktmengsel.
  10. Leg nu de onderste strook waar geen vulling ligt naar boven, net over de vulling heen. Schuif het naar je toe met vulling en al en rol de wrap dan verder op. Leg de wrap ondersteboven in het bakblik met de open naad naar beneden.
  11. Bestrooi de wrap met tomatenblokjes en geraspte kaas.
  12. Zet het weg in de oven totdat de kaas is gesmolten (ongeveer 10 minuten)
  13. Leg op elk bord een wrap en garneer het met wat fijngesneden koriander, quacamole en crème fraîche.

Eet smakelijk!

Serveertip: heerlijk met tomatenrijst en frisse komkommersalade

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer