Volg me op:
Kipgerechten

Michèle’s manier van snelle kipcurry

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 1 ui (blokjes gesneden)
  • 4 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 500 gram kippendijen (reepjes gesneden)
  • 3 eetlepels Bombay Betsy Curry (Paradijshof/webwinkel)
  • 1 blikje gepelde tomatenblokjes (400 gram)
  • 100 gram gekookte aardappelen
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 bosje koriander (fijngesneden- 1 eetlepel voor de garnering)
  • 1 bosje bosui (ringen gesneden)
  • 4 eetlepels geroosterde amandelschaafsel
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • pan met dikke bodem
  1. Verhit de zonnebloemolie in de pan en fruit de ui en knoflook glazig.
  2. Doe 3 eetlepels Bombay Betsy Curry erbij en fruit het nogmaals voor 3 minuten aan (de geur van de curry komt nu vanzelf los)
  3. Hierna kunnen de repen kippendijen erbij en bak deze tot ze gaar zijn mee, let wel op dat de curry niet aanbrand!
  4. Doe de gepelde tomatenblokjes erbij en roer alles goed door om vervolgens de rozijnen en aardappelen bij te voegen.
  5. Als laatste kunnen de bosuitjes en de koriander erbij en roer dit alleen er maar doorheen.
  6. Dien het op de borden en garneer het met verse korianderblad en degeroosterde amandelenschaafsel

Eet smakelijk!

Serveertip: lekker met witte rijst of naan!

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer