Volg me op:
Hoofdgerechten

Michèle’s nasi

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 400 gram gekookte rijst
  • 1 komkommer ontdaan van de zaadjes (blokjes gesneden)
  • 150 gram taugé
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 1 Spaanse chilipeper (fijngesneden)
  • 1 rode paprika (in blokjes gesneden)
  • 4 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 250 gram kippendijen (in reepjes gesneden)
  • 2 eetlepels Pul Biber
  • 4 eetlepels rozijnen
  • 1 bosje koriander (grove gesneden)
  • 8 eetlepels licht geroosterde amandelschaafsel
  • 4 eetlepels ongezouten pinda’s
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • wok
  1. Doe 2 eetlepels zonnebloemolie in de wok en zorg dat deze heet wordt, voeg daarna de ui, knoflook en Spaanse chilipeper toe.
  2. Fruit het aan totdat alles glazig is.
  3. Voeg de kippendijenreepjes toe en tegelijk de Pul Biber en zorg dat de kippendijenreepjes goed doorbakken zijn maar let op dat het niet aanbrand desnoods zet je het gas wat lager.
  4. Hierna kan de paprika toegevoegd worden en laat deze ongeveer 2 minuten meebakken.
  5. Voed eetlepel voor eetlepel de voorgekookte rijst erbij en schep alles goed om, let op: de rijst mag niet aanbranden.
  6. Vervolgens kunnen de rozijnen en komkommer erbij, schep alles nogmaals rustig om zodat alle smaken zich met elkaar gaan vermengen en zet het gas nu uit.
  7. Maak het af met de taugé en koriander en schep alles nogmaals goed door elkaar.
  8. Strooi tenslotte de licht geroosterde amandelschaafsel en ongezouten pinda’s erover en verdeel het over de borden.

Eet smakelijk!

Serveertip: serveer er pittige kroepoek, sambal Brandal en satésaus bij!

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer