Volg me op:
Thuisrestaurant

Mijn eerste thuisrestaurant is een feit!

Zaterdag 14 april 2018, zo zenuwachtig als ik ben heb ik toch alles om 17:00 uur klaar! Ik check nog even alles via mijn geschreven lijstjes na maar het klopt echt alles is keurig afgevinkt. En dan de gasten maar liefst 7 stuks staan op de stoep. Na een warm onthaal laat ik ze binnen. De organisator van het eetclubje, Carla die een enorm bos bloemen in haar handen heeft wenst mij nog succes met de eerste keer van mijn thuisrestaurant. Nu maar hopen of alles in de smaak valt. Aan mijn tafeldekking ligt het hoop ik niet! Als iedereen binnen is en de Ahhhhh en de Ohhhhh’s beginnen moet ik toch wel in mij zelf lachen, gelukt ze zijn in ieder geval al tevreden over hoe het huis eruit ziet. Het harde werken heeft geloond van het schoonmaken, verplaatsen van woonaccessoires van mij maar ook zeker van mijn man en dochter die mij enorm geholpen hebben. Dus aan tafel dan maar allemaal.

Als starter op mijn Indiase thema voor deze avond begonnen zij met een Prosecco met rozensiroop afgemaakt met een blaadje munt. Altijd heerlijk toch. Na geproost te hebben op een goede avond begon voor mij het echte werk. Om zo professioneel mogelijk over te komen (afgekeken in keukens van restaurants) was mijn aanrecht schoon en leeg, stonden alle gesneden toppings klaar in bakjes. Dus de eerste starter: het voorgerecht dus, begon ik op te maken en in te schenken.

Een Pompoensoepje als warm voorgerechtje met daarnaast Dal Vada met een muntsausje als koud voorgerechtje.

Een beetje onwennig maar zo te horen was het een succes, heerlijk om het gesprek een beetje te mogen afluisteren en te begrijpen dat men het een heerlijk voorgerecht vond. Hier kan ik dus zo van genieten, dat mijn buffelen in de keuken zijn vruchten afwerpt. Ik moet wel bekennen dat het nog al wat is om een vriendenclub te eten te geven die zelf in India hebben gereisd en die ook nog eens kookcursussen in India hebben gevolgd. Kon ik het waar maken als geadopteerde. Die 0 komma 0 ervaring heeft in Indiaas koken, geen moeder heeft gehad die het mij geleerd heeft maar die alles heeft geleerd door te vragen, proeven en kookboeken of tv? Altijd spannend dus,…..

Na rustig de eerste gang opgegeten te hebben, veel geklets tussendoor te hebben gehad spoedige ik mij ondertussen voor het hoofdgerecht. Foutje vergeten het water voor de rijst op tijd op te zetten. Nu maar hopen dat ze het niet doorhadden. Gelukkig aan het einde van de maaltijd en ik het aangaf had men het niet doorgehad. Pffffff.

Zo professioneel als ik was ruimde ik netjes af en zette ik alles alweer klaar voor het hoofdgerecht, terwijl ondertussen alle potten en pannen alweer aan het pruttelen stonden. Ook hier kwamen de voorgesneden kruiden e.t.c. in de bakjes weer netjes te voorschijn zodat ik als ik klaar was met opscheppen de toppings eroverheen gestrooid konden worden. Na het opscheppen snel serveren zodat iedereen een warm bord eten kreeg voorgeschoteld. Ik denk dat het gelukt is,….Ook hier weer de Ahhhhhhh’s en Ohhhhh’s en goh wat voor specerijen heeft ze gebruikt, welke massala en welke curry is dit? Nou ik had als hoofdgerecht het volgende gemaakt: Linzencurry, Kikkererwtencurry, Kipcurry en appelchutney met gewoon witte rijst. Altijd leuk, ik gebruik mijn eigen specerijen en interpreteer mijn eigen curry’s door veel te proeven en te ruiken door terug te halen hoe de smaken in India waren toen ik er was. Klinkt raar maar zo werk ik al mijn hele leven met koken.  Gelukkig de complimenten waren positief maar één ding: ik schep te royaal op!

Nu na een iets langere pauze voor het dessert zodat het eten goed kon zakken begon ik in de pauze alles snel op te ruimen en maakte ik het dessert klaar. Heerlijke Kheer met rozensiroop en Gulab Jamun mijn lieflings dessert van India. Natuurlijk met thee en koffie. Ik geloof dat toen men alles op had ze niks meer konden uitbrengen en was naar mijn insziens het eerste thuisrestaurant avondje geslaagd.

Op naar de volgende op 26 mei 2018 Thema: ITALY

Graag wil ik Carla, Steve, Katrien, Marjo, Kaat, Lien en JP ontzettend bedanken voor natuurlijk de prachtige bos bloemen maar ook voor hun iets heerlijke luidruchtige kwebbelende gezellige aanwezigheid. Dames en heren ik heb genoten ik hoop jullie ook?

 

 

Deel dit bericht
Vorige Volgende

2 Reacties

 • Reageer Nicolette Elgersma.

  Wat ziet het er professioneel uit. Je roots zullen altijd door je Indiaanse bloed stromen, daardoor weet je onbewust de smaken, geuren en liefde van je geboorte land. Mies, ik ben zo trots op je. Je hebt dit toch maar even gefix, nu op naar de volgende. Ik zeg, blijf de route varen die je nu vaart.

  Je blogs I❤them.

  16 april 2018 at 12:44
 • Reageer micheleskeuken

  Dank je wel voor je complimenten Nicolette ontzettend lief van je,….

  16 april 2018 at 13:00
 • Reageer