Volg me op:
Visgerechten

Moderne sushi

Voor 2 personen

Benodigdheden:

  • avocado
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 1 rode grapefruit
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel milde mosterd
  • 1 theelepel pul biber (Toko)
  • 1 theelepel vers gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels whiskey of sherry
  • 2 eetlepels gebakken Indonesische uitjes
  • 2 theelepels groene sesamzaadjes (Toko)
  • 2 borden
  1. Snijd de grapefruit door de helft en snijd het vruchtvlees voorzichtig eruit en vang het op in een kom.
  2. Meng de yoghurt, mayonaise, pul biber en vers gemalen zwarte peper en de mosterd in een kom tot alles goed vermengd is en voeg dan de whiskey of sherry erbij. Roer alles nogmaals goed door elkaar.
  3. Voeg nu pas de Hollandse garnaaltjes erbij en roer deze voorzichtig door het mengsel.
  4. Halveer de avocado en ontpit deze.
  5. Verdeel het garnalenmengsel over de avocado helften en strooi de gebakken Indonesische uitjes en sesamzaadjes over.

Eet smakelijk!

Serveertip: je kunt er ook reepjes zeewier over het geheel strooien om de extra zilte smaak van de zee naar boven te halen!

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer