Volg me op:
Visgerechten

Mosselen

Hoewel ik zelf niet heel erg van mosselen gek ben en het daardoor nog nooit zelf gemaakt heb. Heb ik voor een cateringsklus op vrijdag 14 september 2018 Zeeuwse mosselen bereid op verzoek van een heuse Zeeuwse. Dus jullie begrijpen het denk ik al, dat was ontzettend spannend voor mij. Zou het smaken, zou het echt te eten zijn en zou het in de smaak vallen!

Gelukkig waren de complimenten voor mij boven verwachting en hadden de klanten nog nooit zo lekker mosselen gehad. Dus dat is het delen van het recept meer dan waard. Het is simpel te maken en voor echte mosselliefhebbers waarschijnlijk het proberen waard. Natuurlijk heb ik uiteraard de mosselen ook zelf geprobeerd en vond ik het verrassend lekker.

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 1 kilo mosselen (voorgekookt) (niet uit laten lekken)
  • 50 gram roomboter
  • 6 tenen knoflook (grove gesneden)
  • 1 pakje verse krulpeterselie (fijngesneden)
  • 1 pakje verse selderij (fijngesneden)
  • half pakje verse oregano (alleen de blaadjes fijngesneden)
  • 2 eetlepels vers gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels verse citroensap
  • antiaanbakpan
  1. Smelt de boter in de pan tot deze bijna gesmolten is.
  2. Voeg de knoflook toe en bak deze glazig (let op mag absoluut niet verbranden)
  3. De mosselen kunnen er dan bij en bak deze even mee met de knoflook
    (let op niet te lang, ongeveer 3 minuten, anders worden mosselen taai)
  4. Nu kunnen alle verse kruiden erbij en schep het voorzichtig door de mosselen.
  5. Strooi als laatste de vers gemalen zwarte peper erover en de citroensap.
  6. Verdeel het over de diepe borden en voeg bij elk bord een aantal eetlepels vocht erbij.

Eet smakelijk!

Serveertip: heerlijk met een glas koude witte wijn en zelf gemaakte patat.
Dip met verse stokbrood het vocht op!

 

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer