Volg me op:
Bijgerechten, Buffetten, Hoofdgerechten, Lunch, Visgerechten

Onze manier van de Salade Niçoise

 

Voor 8 à 10 personen

Benodigdheden:

  • 1 pak diepvries Franse boontjes of neem verse haricots vers (beetgaar gekookt)
  • 1 pak kleine voorgekookte krieltjes of half kilo aardappelen gekookt
  • 2 blikjes tonijn op water
  • half pot zwarte ontpitte olijven (gehalveerd)
  • half rode ui fijngesneden in ringen
  • 8 Roma tomaten (grove stukken gesneden)
  • 1 klein potje uitgelekte kappertjes
  • Half potje kleine augurkjes (grove gesneden)
  • 8 zachtgekookte eieren (in 4-en gesneden)
  • 3 eetlepels mayonaise
  • Verse peper

eventueel voor een (zonder mayonaise als hierboven beschreven)

  • olijfolie
  • azijn
  • verse peper
  • 2 verse teen knoflook geperst

Kook de boontjes of haricots vers beetgaar zijn. Kook ondertussen de eieren half hard.

Bak de krieltjes tot ze goudbruin zijn in wat olijfolie (of kook de aardappelen geschild tot ze zacht zijn).

Meng alle ingrediënten (let op: houd 1 ei over voor de garnering) in een grote schaal, meng het met 3 eetlepels mayonaise en strooi vers gemalen peper er over, garneer op de top het achtergehouden ei die je in 4 stukken hebt gesneden op de salade.

Voor de dressing (laat wel de mayonaise eruit)

Meng vervolgens voor de dressing azijn, olijfolie, 2 teentjes vers geperste knoflook, versgemalen peper door elkaar en druppel deze dressing over de salade.

Eet smakelijk!

Serveertip: lekker met stokbrood uit de oven, rosé, bij de BBQ of op een buffet

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer