Volg me op:
Catering

Openingsfeest van Dille & Kamille in Alkmaar

Opeens krijg je een mail in je mailbox met de vraag: is het mogelijk om fingerfoodhapjes te maken voor onze nieuwe vestiging in Alkmaar van DILLE & KAMILLE! Natuurlijk is dat mogelijk, ik zeg natuurlijk niet nee tegen één van mijn favoriete kookwinkels. Uren kan ik struinen in een van de vestigingen van Dille & Kamille.

Ik vind het een heerlijke uitdaging en ben dan ook gelijk aan het denken geslagen. Ik wilde mijn oosterse achtergronden verwerken maar ook moest het weer voor mij met Nederland te maken hebben, ‘East Meets West’ was mijn motto! Ik heb me een klein beetje verdiept in Dille & Kamille en wat ik duidelijk terug kon vinden in hun catalogus was vooral het SAMEN verbonden voelen met andere culturen, bijvoorbeeld: vilten poppetjes gemaakt met de hand uit Nepal, OOG VOOR OMGEVING: ze werken samen met Terre des Hommes, VERS VAN DE MOLEN: biologische brood- en bakmixen van puur Nederlands graan uit Wageningen, AMBACHTELIJKE PRODUCTEN: bijvoorbeeld de balsamico azijn uit Italië of de bolga manden uit Bolgatanga (Ghana). Met dat in mijn achterhoofd ben ik aan de slag gegaan met het ontwikkelen van recepten en het uitproberen ervan. Ik heb echt geluk dat ik twee kritische mensen thuis heb die echt wel vertellen of het lekker is of wat er beter kan.

Zo ga ik bepakt en bezakt naar de bespreking met Dille & Kamille om te kijken of zij het wat vonden wat ik hen wilde voorschotelen tijdens het feest. Van de selectie van vijf fingerfoodhapjes hebben we samen besloten om er drie van te gebruiken.

Het eerste fingerfoodhapje is een Nederlands poffertje maar dan op een Oosterse manier bewerkt, afgemaakt met een frisse yoghurtdressing met gembersiroop en een rivierkreeftje uit de Noordzee, afgewerkt met limoen-citroenrasp van de schil en verse gemberrasp.

Het tweede fingerfoodhapje was een vegetarische en kip-springroll uit Thailand met een dipsaus van sojasaus en chilisaus met extra gembersiroop, Spaanse rode peper, fijngesneden verse korianderblad met sesamzaadjes.

Het derde en laatste fingerfoodhapje was de courgettemuffin met twee soorten Italiaanse geraspte kazen, afgemaakt met een biologisch Nederlands cherrytomatenplakje.

Gelukkig heb ik alleen maar positieve berichten gehoord en viel het goed in de smaak bij iedereen. Ik heb werkelijk genoten van deze avond!

Ik wil Dille & Kamille hartelijk bedanken voor deze kans en ik hoop dat de winkel in Alkmaar er nog lang mag blijven!

Foto’s via Richard Kant fotografie

 

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.