Volg me op:
Bijgerechten, Organic Kitchen, Vegetarisch

Pastinaak-bloemkoolpuree

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 1 pastinaak
  • 1 bloemkool
  • 25 gram roomboter
  • 1 theelepel vers gemalen zwart peper
  • 1 knoflookteentje (fijn gesneden)
  • 2 theelepels groene sesamzaadjes (Toko)

Schil de pastinaak en snijd ze in grove stukken. Doe ze in een grote pan.

Snijd de bloemkool roosjes van de bloemkool eraf en snijd de kale stam van de bloemkool in grove stukken en doe alles bij de pastinaak in de pan. Voeg ruim water erbij en zet het op het vuur. Laat alles koken voor ongeveer 10 minuten (prik zowel in de pastinaak als bloemkool, mochten ze zacht zijn zijn ze gaar). Giet het water af.

Doe het klontje boter bij de groenten en stamp alles zeer fijn tot een stamppot. Maak het af met vers gemalen zwarte peper en het fijn gesneden teentje knoflook, roer dit er goed doorheen.

Strooi als laatste de groene sesamzaadjes erover.

Eet smakelijk!

Serveertip: heerlijk met gebakken Oosterse kip en gebakken aardappeltjes met koriander en knoflook

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer