Volg me op:
Buffetten, Desserts, Vegetarisch

Peren-appelrozensiroop kruimeltaart

Voor 8 personen

Benodigdheden:

  • 3 handperen (Willem & Dreesboxen)
  • 2 appels (Willem & Dreesboxen)
  • 10 takjes tijm alleen de blaadjes (fijngesneden)
  • 3 eetlepels rozensiroop (Toko/supermarkt)
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 400 gram speltmeel
  • 2 theelepels bakpoeder (Backin)
  • 100 gram koude roomboter
  • 1 ei (M)
  • limoenrasp 2 eetlepels
  • sap van 1 citroen
  • springvorm ∅24 cm
  • mengkom
  • bakpapier (nat)
  1. Zet de oven op 180° C of de hete luchtoven op 165° C om voor te verwarmen.
  2. Schil de peren en de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine blokjes.
  3. Meng de peren en appels met de rozensiroop, 2 eetlepels rietsuiker en de zeer fijngesneden tijmblaadjes.
  4. Weeg het speltmeel af en doe het in een mengkom.
  5. Doe bij het meel de volgende ingrediënten bij: bakpoeder, ei, de koude roomboter in kleine blokjes, limoenrasp en het sap van de citroen.
  6. Kneed met je handen alles tot een los geheel, het moet absoluut niet een harde bal worden maar het moet juist kruimig blijven!
  7. Maak het keukenpapier nat (wordt flexibel in het gebruik nu) en leg deze in het springvorm zorg dat de randen bekleed zijn.
  8. Doe 1 derde van het deeg op de bodem en druk het over de gehele bodem goed aan met de bolle kant van een lepel met een opstaand randje van ongeveer 3 cm.
  9. Leg hier bovenop voorzichtig het appel-peren mengsel en zorg dat dat goed verdeeld wordt over de bodem.
  10. Kruim nu voorzichtig het overige meelmengsel over het appel-peren mengsel heen (lekker losjes uit de hand).
  11. Bak de appel-perentaart in de voorverwarmde oven in 40-50 minuten goudbruin.

Eet smakelijk!

Serveertip: altijd lekker als het net uit de oven komt met roomijs en slagroom

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer