Volg me op:
Hoofdgerechten, Vleesgerechten

Pittige Italiaanse stoofschotel

 

Het beste is om dit gerecht ’s morgens te maken zodat het de hele dag kan stoven.

Benodigdheden voor 8 personen:

  • 1500 gr magere runderlappen (kleine blokjes gesneden)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 gr gerookt ontbijtspek (kleine stukjes gesneden)
  • 1 grote ui fijn gesneden
  • 4 tenen knoflook, fijn gehakt
  • 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
  • 1 grote zak geraspte wortelen
  • klein potje kappertjes
  • 1 tak verse rozemarijn (naaldjes fijngehakt)
  • 1 blik (400 gr) tomaten in blokjes (gekruid)
  • 150 ml rode wijn of port
  • 100 ml runderbouillon (tablet)
  • 1 rode Spaanse peper (met zaden extra heet/zonder zaden minder heet)
  • 100 gr geraspte/geschaafde Parmezaanse kaas of Grana Padano
  • Braadpan (pan met een dikke bodem)
  • Bord/schaal

Verwarm de olie in de braadpan en bak de blokjes vlees rondom goed bruin. Schep het vlees op een bord/schaal en bak in het vet het ontbijtspek, ui en knoflook ongeveer 3 minuten. Voeg de bleekselderij, wortel , kappertjes, Spaanse peper en de rozemarijn toe en bak het 1 minuut mee.

Voeg de tomaten met vocht, wijn en bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Schep vervolgens het vlees erdoor, zet het vuur op het laagste pitje en laat het vlees afgedekt de hele middag stoven. Roer af en toe het vlees om en controleer of er genoeg vocht in de pan zit, zo niet voeg er steeds een klein beetje water bij.

Strooi er geraspte/geschaafde Parmezaanse kaas overheen. Serveren met pappardelle en salade van rucola, verse handpeer en Gorgonzola (blauwe kaas).

Eet smakelijk!

Tip!: hoe langer het vlees stooft, hoe lekkerder. Je kunt het gerecht eventueel al ’s morgens bereiden en heel langzaam in de oven van 150 Graden laten sudderen. Controleer tussentijds wel af en toe of er nog voldoende vocht in de pan zit.

Bronvermelding: Lange tafels van AH/eigen inbreng

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer