Volg me op:
Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch, Voorgerechten

Pittige tomaten-groentesoep

 

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 500 gram tomaten gesneden
  • 2 grote uien gesneden
  • 4 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 paprika gesneden
  • 3 stengels bleekselderij gesneden
  • 1 courgette gesneden
  • 1 Spaanse peper fijngesneden
  • 1 winterpeen gesneden
  • 1 grote bos koriander fijngesneden (2 handjes achterhouden voor garnering)
  • 4 eetlepels geraspte verse gember
  • 2 eetlepel Engelse kerriepoeder
  • 1 bouillon blokje
  • 2 liter water
  • gebakken uitjes
  • limoen
  • 4 stengels bosui fijngesneden voor de garnering
  • olijfolie
  • grote soeppan
  • staafmixer

Bak de ui, vers geraspte gember en knoflook zachtjes gaar in de olijfolie. Als het mengsel zacht is mag de winterwortel meegebakken worden voor 5 minuten . Daarna kunnen de gesneden paprika, bleekselderij, courgette en Spaanse peper erbij en dit door middel van goed doorroeren 10 minuten meebakken. Let op het mag niet aanbakken! Doe de Engels kerriepoeder en versnipper het bouillonblokje erbij en bak deze nog even 2 minuten mee om vervolgens de gesneden tomaten bij te voegen en 2 liter water. Laat alles pruttelen totdat alle groentes zacht zijn en pureer vervolgens alles met een staafmixer.

Maak het af met een half limoentje erboven uitgeperst en garneer het met koriander, gesneden bosui, paar ringetjes Spaanse pepertjes en gebakken uitjes.

Eet smakelijk!

Serveertip: heerlijk met warme stokbrood met eigen gemaakte kruidenboter!

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer