Volg me op:
Bijgerechten, Buffetten, Snacks, Vegetarisch, Voorgerechten

Plaat-pizza à la Barbara

 

Voor 10 personen

Benodigdheden:

  • 12 plakken bladerdeeg uit de diepvries (Koopmans hartige taartbladerdeeg)
  • 4 à 5 eetlepels rode/groen pesto of eigen gemaakte pesto
  • 1 bos bieslook
  • 2 potten feta (in olie met kruiden)
  • 1 pakjes mozzarella
  • 1 pakje geraspte kaas
  • 10 eieren (geklopt)
  • Verse peper
  • 1 bakplaat
  • bakpapier

Zet als eerste de oven aan op 200 graden, de hete luchtoven op 150 graden

Leg de plakjes ontdooide bladerdeeg op het bakpapier op de bakplaat zodat deze geheel bedekt is met het bladerdeeg.

Schep de  pesto erop, verdeel de pesto goed over het bladerdeeg (uitsmeren met de bolle kant van een lepel). Verkruimel en verdeel de uitgelekte feta met kruiden erboven, trek de mozzarella uit elkaar en verdeel deze ook over de bodem. Knip de bieslook en verdeel deze over het geheel en doe vervolgens de geraspte kaas over alles heen. Tenslotte, verdeel de geklopte eieren erover en strooi er flink wat verse peper als laatste over alles heen.

Zet het in een voorverwarmde oven, voor ongeveer 20 minuten (het geheel moet goudbruin zijn en de eieren gestold)

Eet smakelijk!

Serveertip: snijd de plaat-pizza in stukjes en doe als topic bijvoorbeeld rucola of waterkers erover.

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer