Volg me op:
Hoofdgerechten, Vegetarisch

Pompoencurry

 

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • -kleine oranje pompoen in blokjes gesneden
  • -4 grote tomaten in blokjes gesneden
  • -grote ui fijn gesnipperd
  • -3 tenen knoflook fijngesneden
  • -1 groene Spaanse peper fijngesneden
  • -1 klein blikje cocosmelk
  • -bouillonblokje verpulverd
  • -1 eetlepel kaneel
  • -2 theelepels gemberpoeder
  • -2 theelepels korianderpoeder
  • -1 eetlepel Engelse kerrie
  • -2 theelepels geroosterde komijnzaad
  • -2 theelepels geroosterde mosterdzaad
  • -2 theelepels korianderzaad
  • -1 cm geraspte verse gemberwortel
  • -klein kopje water
  • -bosje koriander
  • -4 gekookte eieren
  • -gebakken gedroogde Indonesische uitjes (supermarkt/toko)
  • -bosje bosuitjes in ringen gesneden
  • -limoen
  • -arachideolie/zonnebloemolie

Rooster als eerste de komijnzaad, mosterdzaad en korianderzaad in een droge koekenpan tot het heerlijk gaat geuren. (zet weg voor gebruik)

Bak de uien en knoflook en verse gemberwortel aan in de arachideolie/zonnebloemolie tot de uien glazig zijn.

Doe vervolgens alle kruiden erbij en roer het goed door voor ongeveer 2 minuten.

Hierna kan de gesneden pompoen, tomaten, bouillonblokje, kokosmelk en water erbij. Roer alles goed door en doe vervolgens de deksel op de pan en laat het een kwartier goed pruttelen, roer wel af en toe alles om zodat het niet gaat aanbranden aan de bodem.

Als de pompoen zacht is zet dan de staafmixer erop tot en pureer het tot een half gladde mengsel (let op moet geen babyvoeding worden!)

Schep het op het bord met rijst en maak het af met wat druppels limoensap, koriander, bosui ringetjes en de gebakken gedroogde Indonesische uitjes en op de top een gekookt eitje door de helft.

Serveertip: serveer het samen met papadum

 

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer