Volg me op:
Vegetarisch

Pompoencurry

 

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 1 kleine oranje pompoen in blokjes gesneden
  • 4 blikje tomaten in blokjes
  • 1 grote ui fijn gesnipperd
  • 3 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 Spaanse peper fijngesneden
  • 1 klein blikje kokosmelk
  • 1 groentebouillonblokje verpulverd
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 1 eetlepel Engelse kerrie
  • 2 theelepels geroosterde komijnzaad
  • 2 theelepels geroosterde mosterdzaad
  • 2 theelepels korianderzaad
  • 1 cm geschilde en fijn geraspte verse gemberwortel
  • 1 kopje water
  • bosje koriander fijngesneden
  • 4 gekookte eieren
  • gebakken gedroogde Indonesische uitjes
  • 1 bosje bosuitjes in ringen gesneden
  • 1 limoen (sap)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • pan met dikke bodem

 

  1. Snijd de pompoen in vieren verwijder de zaden.
  2. Snijd vervolgens de pompoen in stukken van ongeveer 3 cm.
  3. Rooster komijnzaad, mosterdzaad en korianderzaad in een droge koekenpan tot het heerlijk gaat geuren (zet weg voor gebruik)
  4. Bak de uien en knoflook en verse gemberwortel aan in de zonnebloemolie tot de uien glazig zijn.
  5. Doe vervolgens alle kruiden erbij en roer het goed door voor ongeveer 2 minuten.
  6. Doe de gesneden pompoen, tomaten, bouillonblokje, kokosmelk en water bij. Roer alles goed door en doe de deksel op de pan, laat het een kwartier goed pruttelen, roer wel af en toe alles om zodat het niet gaat aanbranden aan de bodem.
  7. Als de pompoen zacht is zet dan de staafmixer erop en pureer het tot een half gladde mengsel (let op moet geen babyvoeding worden!)
  8. Doe de verse koriander erbij en roer deze erdoor, houdt wat over voor de garnering.
  9. Schep het op het bord en maak het af met wat druppels limoensap, verse koriander, bosui ringetjes en de gebakken gedroogde Indonesische uitjes, leg tenslotte op de top een gekookt eitje door de helft.

 

Eet smakelijk!

 

Serveertip: serveer het samen met rijst en papadum

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer