Volg me op:
Buffetten, Hoofdgerechten, Lunch, Mijn favorieten, Organic Kitchen, Vegetarisch, Voorgerechten

Pompoensoep (‘de week zonder vlees-vis’)

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel Engelse kerrie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel foenegriek-methiblad (toko)
  • 1 theelepel komijnzaad (geroosterd)
  • 1 theelepel gele mosterdzaad (geroosterd)
  • 1 theelepel korianderzaad (geroosterd)
  • 1 middelgrote biologische oranje pompoen
  • 1 grote ui (fijn gesnipperd)
  • 3 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 2 cm gemberwortel (geschild en fijn geraspt)
  • 1 Spaanse peper (fijngesneden, 1 theelepel achterhouden voor garnering)
  • 1 klein blikje biologische tomatenblokjes
  • 1 groenten bouillonblokje
  • 1 klein blikje biologische kokosmelk
  • 1 bosje verse koriander (fijngesneden, 1 theelepel achterhouden voor garnering)
  • citroen (uitgeperst)
  • zonnebloemolie
  • vijzel
  • staafmixer
  • water

Was de pompoen goed af en snijd deze in stukken met schil en al. Ontdoe de pompoen wel van het vruchtvlees en alle pitten.

Kneus in een vijzel alle geroosterde specerijen.

Doe in een grote pan wat zonnebloemolie met de knoflook, ui, Spaanse peper en de geraspte gemberwortel en fruit alles goed aan voor ongeveer 3 minuten.

Als de uien een beetje zachtjes zijn kunnen alle specerijen en het bouillonblokje erbij en fruit alles voor ongeveer 5 minuten mee, let op dat het niet aankoekt.

Vervolgens kan de gesneden pompoen en de tomatenblokjes bij en alles goed omscheppen. Doe 1 liter water bij en roer alles nogmaals goed om. Laat het pruttelen (niet koken) voor ongeveer een half uur (kijk of de schil van de pompoen zacht is) en pureer het met een staafmixer glad.

Haal de pan van het vuur en maak het af met de kokosmelk, koriander en citroensap en roer alles voor de laatste keer goed door. Garneer het af met wat vers gesneden koriander, Spaanse peper in ringetjes en paar druppels citroensap.

Eet smakelijk!

Serveertip: heerlijk met vers gemaakte eigen samosa, chapati/naan

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer