Volg me op:
Bijgerechten, Lunch, Mijn favorieten, Organic Kitchen, Vegetarisch

Portobello

Het is herfst en ik dan neig ik bijna altijd naar aardse groenten. De portobello is voor mij zo’n ultiem voorbeeld van aardse groenten. Vandaag had ik er zo zin in en toevallig had ik via onze BuurderijAlkmaar nog een aantal liggen. Dit recept is heerlijk als bijgerecht maar ik moet zeggen vond het heerlijk bij de lunch!

Voor 4 personen

Benodigheden

  • 4 portobello’s
  • 1 snee bruinbrood (het liefst een kapje/kontje)
  • 2 tenen knoflook
  • 10 blaadjes verse tijm
  • 25 gram walnoten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 dikke plakken brie
  • 2 theelepels vers gemalen zwarte peper
  • bakblik
  • keukenmachine
  1. Zet de oven aan op 225ºC of de hete luchtoven op 200ºC.
  2. Pel de knoflookteentjes en doe ze in de keukenmachine.
  3. Voeg bij de knoflook het sneetje brood in stukken, walnoten en de blaadjes tijm.
  4. Hak het brood en de rest fijn (zeer fijn)
  5. Hierna kan de olijfolie erbij en maal het nog even een paar rond zodat de olijfolie goed vermengt is met het brood.
  6. Snijd van de brie 4 dikke plakken en snijd deze weer door de midden.
  7. Vul de portobello met het broodmengsel en maal er verse zwarte peper over.
  8. Leg daarop 2 helften van de brie (1 plak totaal) en strooi er nog wat bruinkruim erop.
  9. Zet het weg in de oven voor 15 minuten.
  10. Let op het broodkruim moet lekker knapperig worden!

Eet smakelijk!

Serveertip: heerlijk met een glas witte wijn

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer