Volg me op:
Hoofdgerechten, Organic Kitchen

Preischotel

Prei is één van de groentes die ik eerlijk gezegd niet vaak pak. Waarom, ik weet het niet. Het heeft vast met mijn jeugd te maken. Mijn adoptiemoeder kookte deze vroeger altijd behoorlijk tot (oneerbiedig gezegd) snot. Het smaakte nergens naar, hierdoor kreeg ik een soort van angst om recepten met prei te maken.

Nu probeer ik toch mijn jeugdangst van prei te overwinnen en moet eerlijk zeggen dat ik door dit recept toch wel een beetje over de angst heen ben en prei ben gaan waarderen dus wie weet komen er meer recepten met prei.

Voor 4 personen

  • 1 kilo prei
  • 1 kilo aardappelen
  • 500 gram gehakt
  • 4 tenen knoflook (fijn gesneden)
  • 1 kleine bloemkool
  • 200 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel Engelse kerriepoeder
  • 1 theelepel Garam masala kruiden
  • 1 rode Spaanse peper
  1. Zet de oven op 200 graden of de heteluchtoven op 180 graden aan.
  2. Schil de aardappelen, was ze, doe ze in een pan met ruim water en zet het op een hoog vuur.
  3. Snijd de bloemkool in kleine stukjes en doe ze in een pan met ruim water op een hoog vuur.
  4. Snijd de prei in de lengte door de midden en spoel het onder koud water af.
  5. Snijd alles daarna fijn.
  6. Doe in een grote koekenpan wat olijfolie en smoor de prei hier in tot deze slinkt.
  7. Voeg daarna het gehakt erbij en zorg dat deze bruin wordt.
  8. Is het gehakt bruin doe dan de kruiden, rode fijn gesneden Spaanse peper en de knoflook bij en bak het ongeveer 5 minuten op hoog vuur mee.
  9. Als de aardappelen gaar zijn (prik er met een vork in ze moeten zacht zijn) giet deze dan af en stam ze fijn.
  10. Giet de bloemkool af als deze ook gaar is (ook hier even met een vork in prikken en kijken of ze zacht zijn) en stamp ook deze fijn.
  11. Voeg de bloemkool samen met de gepureerde aardappelen en roer het door elkaar.
  12. Begin in een ovenschaal met het gehaktmengsel op de bodem te leggen en druk deze goed aan. Doe daarop de aardappel-bloemkool-mengsel en maak het af met de geraspte kaas.
  13. Zet het in de oven en zorg dat de kaas lichtbruin kleurt.
Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.