Volg me op:
Vegetarisch

Puntpaprika gevuld met kurkuma-rijst

Puntpaprika gevuld met kurkuma-rijst. Kurkuma een van de heerlijkste kruiden om mee te werken maar ook een van de gezondste! Ik verbruik in veel gerechten kurkuma. Zo ook in deze puntpaprika’s. Volgens mijn man ben ik een grootverbruiker van kurkuma. Maar ach het is zo lekker! Prachtig vind ik hoe gerechten prachtig geel kunnen kleuren door deze specerij. Niks voor niks dat kurkuma in het Oosten ook gebruikt wordt als natuurlijk kleurstof.

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 150 gram rijst
  • 4 puntpaprika’s
  • 50 gram rozijnen
  • 8 ontpitte dadels (fijngesneden)
  • 4 bosuitjes (in fijne ringen gesneden)
  • 1 klein uitje (fijngesneden)
  • 4 eetlepels feta (verkruimeld)
  • 1 bosje koriander (fijngesneden)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel kurkuma (Van Beekum Specerijen)
  • 1 eetlepel pul biber
  • 1 theelepel Ras el Hanout (Van Beekum Specerijen)
  • 1 citroen (sap)
  • geraspte kaas
  • 4 eetlepels gebakken Indonesische uitjes
  • bakblik
  • mengkom
  1. Zet de oven aan op 200°C of de hete luchtoven op 180°C zodat deze kan voorverwarmen.
  2. Kook de rijst samen met de rozijnen en de droge specerijen: kurkuma, pul biber en de de Ras el Hanout totdat de rijst gaar is.
  3. Snijd de puntpaprika’s in de lengte door de midden en haal de zaadjes eruit.
  4. Doe de rijst in een mengkom en voeg de fijn gesneden ui, dadels, feta, koriander, bosui, citroensap en 1 eetlepel zonnebloemolie erbij en schep alles voorzichtig om.
  5. Schep nu met een lepel het rijstmengsel in de puntpaprika en vul totdat deze vol zijn.
  6. Strooi en nog wat koriander over en de geraspte kaas.
  7. Zet het weg in de oven voor 30 minuten (let goed op dat de kaas niet aanbrand maar wel lekker krokant is)

Eet smakelijk!

Serveertip: heerlijk met een frisse salade

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer