Volg me op:
Hoofdgerechten, Lunch, Organic Kitchen, Vegetarisch

Quinoa burger met gele biet-postelein salade (‘de week zonder vlees-vis’)

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 150 gram quinoa (gekookt)
  • 100 gram walnoten (fijngehakt)
  • ½ pot feta (in kruidenolie) (fijngehakt)
  • 1 theelepel pul biber (supermarkt/Toko)
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 2 regenboogwortels (grof geraspt)
  • 1 zure appel (grof geraspt zonder schil)
  • 2 takjes tijm (blaadjes fijn gesneden, geen steeltjes)
  • 1 ei
  • 1 eetlepel bloem
  • crème fraîche
  • crispy chili op olie (Toko)
  • 1 gele biet
  • 50 gram postelein
  • zonnebloemolie
  • bakring

Doe de gekookte quinoa in een grote mengkom en voeg de walnoten, feta, pul biber, regenboogwortel, zure appel en tijm bij. Schep alles eerst goed door elkaar.

Let op: voeg 1 eetlepel gembersiroop bij het quinoa-mengsel (andere eetlepel gembersiroop is voor de bieten-postelein salade), het ei en bloem en schep rustig het mengsel om. Zorg dat het ei en meel opgenomen wordt door het quinoa-mengsel en bak er vervolgens hamburgers van.

Het handigst is om een bakring in een koekenpan te leggen met wat olijfolie. Schep met een lepel wat van het quinoa-mengsel in de ring en druk het zachtjes aan. Bak het tot het rondom goudbruin is.

Bieten-postelein salade: snijd de gele bieten in dunne plakjes van 2 mm en rangschik het op een bord zoals je wilt. Leg er posteleinblaadjes bij en sprenkel voorzichtig wat gembersiroop overheen. Daarna paar druppels olijfolie en eventueel wat vlokken van de pul biber.

Leg de quinoa-burger waar je wilt op het bord en schep met een eetlepel crème fraîche ernaast. Schep vervolgens een theelepel van de crispy chili op oliebasis over de crème fraîche.

Eet smakelijk!

Serveertip: heerlijk met een glas witte wijn

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer