Volg me op:
Lekker eten bij

Restaurant Gandhi (Indiaas)

Elke keer als ik naar Amsterdam ga en trek heb in Indiaas eten ga ik altijd naar restaurant Gandhi op het Damrak. Het is even zoeken maar tegenover de zij-ingang van de Beurs van Bijlage is er een ingang verborgen tussen winkels maar als je goed kijkt zie je daar een smalle lange gang met vergeelde foto’s van India die leidt je naar het restaurant. Het restaurant staat goed aangeschreven, is bij veel Indiase mensen bekent maar ook bij toeristen en locals. Wordt in meerder gidsen en sites aangeprezen dus,…

Het restaurant doet me denken aan de stoffige restaurants in India, de geuren van specerijen brengt me weemoedig terugdenkend aan mijn reizen door India. Het is of ik weer even in mijn geboorteland ben als ik er ben. De eigenaar zit er minstens al 40 jaar want ik kwam er eerst met mijn adoptievader en later met mijn zusje als wij in het Tropeninstituut onze Indiase danslessen volgden. We gingen daarna wel eens lunchen bij Gandhi voordat we de trein naar huis moesten hebben. Later kwam ik er met mijn ex en mijn 2 kinderen. Nu ga ik er zelf heen om af en toe me even in India te wanen en weg te dromen bij de herinneringen die ik van India heb,…..Het is fijn om dan even bekende gezichten te zien van de eigenaar maar ook de koks. Een praatje te maken over en weer en dan heerlijk genieten van het eten.

Vaak bestel ik een thali waarom? Alle goeds van India op één bord! Het voorrecht om meerdere gerechten te kunnen proeven dan raad ik jullie echt de thali aan. Mijn voorkeur gaat meestal uit waar de butter chicken bij zit, heerlijk maar ook de vegetarische variant van de thali is een aanrader. Ik moet zeggen, de Indiase keuken is beroemd om haar vegetarische keuken en het vlees ga je echt niet missen! Er is geen één land in de wereld die zo’n uitgebreide vegetarische keuken heeft!

Kijk voor meer informatie op
restaurant Gandhi
Damrak 54
1012LL AMSTERDAM
Tel: 020-638 32 22
Mob: 06-250 97 294
info@rgandhi.nl

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.