Volg me op:
Buffetten, Lunch, Mijn favorieten, Snacks, Voorgerechten

Rijstrol als borrelhap

 

Voor 16 hapjes

Benodigdheden:

  • 8 rijstvellen (supermarkt of Toko)
  • halve komkommer in reepjes snijden zonder zaadjes
  • pakje julienne gesneden wortels
  • bosui dunne reepjes snijden
  • gekookte kip (supermarkt)
  • muntblaadjes
  • korianderblaadjes
  • zoete chilisaus
  • sojasaus Kikoman
  • limoen
  • Spaanse peper rood fijngesneden

 

Zorg eerst ervoor dat alle ingrediënten gesneden zijn, de kruiden gewassen zijn en de mooiste blaadjes geplukt zijn en klaar liggen voor gebruik. Let op: houdt 2 eetlepels koriander achter voor de saus

Maak de rijstvel nat (ze worden dan doorzichtig), leg het neer op een schoon aanrecht vul het alleen in het midden met een strook groentevulling en de kip. Leg daarop de munt en koriander. Vouw de rechterkant naar links, daarna de linkerkant naar rechts, vervolgens de onderkant naar boven en rol daarna strak verder naar boven. Let op de rijstvellen plakken behoorlijk dus snel en voorzichtig werken is noodzakelijk! Snijdt daarna het rolletje schuin in tweeën en leg het op een serveerschaal.

Saus:

Meng 6 eetlepels zoete chilisaus met 2 eetlepels sojasaus, knijp de limoen erboven uit en roer even goed door. Voeg 2 eetlepels koriander erdoor en een halve rode fijngesneden Spaanse peper erbij. Giet de saus in een kommetje en zet het op de serveerschaal erbij.

Serveertip: bij een buffet of borrel is dit een heerlijk hapje, laat ze lekker de rijstrol dippen in de saus,….

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer