Volg me op:
Organic Kitchen

Rijstsalade met paneer

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 400 gram koude gekookte rijst
  • 1 winterpeen (geraspt)
  • 1 bos lente uitjes (in fijne ringen gesneden)
  • 1 komkommer (in dunne plakjes gesneden)
  • 10 mini tomaatjes (gehalveerd)
  • 1 bos koriander (fijn gesneden en in 2-en verdeeld)
  • 6 eetlepels zoete chilisaus
  • 50 gram gemalen walnoten
  • 50 gram ongezouten pinda’s
  • 4 eetlepels licht gebrande amandelschaafsel
  • 250 gram paneer (in plakken gesneden)(Toko Tropical)
  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 theelepels pul Biber (Toko)
  • citroen (sap en rasp van de schil)
  • 4 tenen knoflook (geperst)
  • 4 eetlepels gembersiroop
  1. Maak een sausje van: citroensap, citroenrasp, pul Biber, knoflook, gembersiroop, de helft van de koriander en de zonnebloemolie.
  2. Leg hier de plakken paneer in en laat het minstens een half uurtje trekken.
  3. Voeg bij de koude rijst de komkommerplakjes, gehalveerde tomaatjes, lente uitjes, geraspte winterpeen en de helft van de koriander.
  4. Roer voorzichtig de zoete chilisaus erdoor.
  5. Maak het af met de walnoten, pinda’s en de licht gebrande amandelschaafsel.
  6. Bak de paneer in het oliemengsel op laag vuur tot dat deze lichtbruin wordt.
  7. Schep wat rijstsalade op de borden en leg daar bovenop de paneer met wat van het oliemengsel.

Eet smakelijk!

Serveertip: lekker om het af te maken met wat geraspte citroenschil is heerlijk fris en met warm weer een glas witte sprankelwijn erbij!

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer