Volg me op:
Hoofdgerechten

Risotto

Risotto ik blijf het heerlijk vinden bij mij valt het onder comfortfood! Ooit in Italië heb ik de heerlijkste risotto gehad toen ik kind was. Ik kan me de sterke smaak van de kaas die er in zat mij nog goed herinneren nooit heb ik deze ooit kunnen evenaren met mijn eigen kookkunsten wat ik ontzettend jammer vind,…toch vind ik deze eerlijk gezegd best wel geslaagd maar of het echt Italiaanse risotto is, ik weet het niet! Toch deel ik het met jullie voor het geval jullie zin in comfortfood hebben nu de herfst zijn intrede heeft gedaan.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 200 gram risotto
  • 250 ml witte wijn
  • 1 liter bouillon
  • 1 ui fijn gesneden
  • 3 tenen knoflook fijn gesneden
  • 1 blik (400 gram) tomaten in blokjes
  • 1 plak rauwe ham in reepjes
  • 25 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 2 eetlepels droge Italiaanse kruiden
  • verse zwarte peper
  • olijfolie
  • pan met dikke bodem
  • soeplepel

Bereidingswijze:

  • Snijd ui en knoflook fijn en doe het in de pan met wat olijfolie.
  • Bak de ui en knoflook glazig en voeg de risotto toe.
  • Roer alles goed om tot de risotto glazig wordt.
  • Als de risotto glazig is voeg de witte wijn erbij en blijf alles goed doorroeren tot de wijn opgenomen is door de risotto.
  • Voeg een soeplepel bouillon toe en zorg dat de risotto alles opgenomen heeft herhaal dit tot de bouillon op is en de risotto zacht is.
  • Als laatste kan het blikje met tomatenblokjes erbij en de Italiaanse kruiden.
  • Roer alles nogmaals goed door.
  • Rasp de Parmezaanse kaas er door maar houd ook wat over voor de garnering.
  • Schep de risotto op borden en rasp wat Parmezaanse kaas erover maak af met wat vers gemalen zwarte peper en reepjes ham.

Deel dit bericht
Vorige Volgende

2 Reacties

  • Reageer Bonneke de Waard

    Hoi Michele, welke risotto gebruik jij? Ik heb meerdere keren geprobeerd een risotto te maken maar ik heb wisselende ervaringen met de risotto zelf. Misschien heb jij de winnende tip 🙂
    Alvast bedankt!

    18 oktober 2019 at 17:46
  • Reageer Teun Oskam

    Ga het dinsdag ,22 october proberen. Lijkt me smaakvol.

    18 oktober 2019 at 18:50
  • Reageer

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.