Volg me op:
Af te halen in Alkmaar, Buffetten, Hoofdgerechten, Lunch, Mijn favorieten, Vegetarisch, Voorgerechten

Rode linzensoep

Voor 8 personen

Benodigdheden:

  • 1 pak rode linzen (toko/supermarkten)
  • 1 winterpeen (schoongemaakt en in blokjes gesneden)
  • 1 grote ui (grof gesneden)
  • 3 tenen knoflook (fijngesneden)
  • stuk verse gember (geschild en geraspt)
  • 1 blokje groenten bouillon (verkruimeld)
  • 1 Spaanse rode peper (fijngesneden)
  • 1 bos bosuitjes (in fijne ringen)
  • 1 bos koriander (fijngesneden)
  • 1 citroen (geperst)
  • 1 limoen
  • 1 theelepel kurkuma (Van Beekum Specerijen)
  • 1 eetlepel Engelse kerriepoeder (toko/supermarkt)
  • 2 liter water
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • staafmixer

Was de linzen eerst heel goed en laat deze uitlekken.

Doe in een grote pan de olie, fijn gesneden ui, knoflook, de geraspte verse gember, de stukken winterpeen en de droge kruiden met de verkruimelde bouillon, doe de helft van de fijngesneden Spaanse peper en bosui erbij. Fruit alles in ongeveer 10 minuten en voeg dan de linzen erbij. Roer alles goed door en giet vervolgens het water en citroensap bij.

Roer alles goed door elkaar en breng het aan de kook, zet vervolgens het vuur laag en laat het zachtjes pruttelen totdat de winterpeen zacht is. Voeg nu de helft van de koriander toe en ga met de staafmixer erin en pureer tot alles fijn is. Mocht je de massa te dik vinden voeg dan nog wat water bij, het is tenslotte soep. Is alles gepureerd, verwarm dan alleen alles nog even op!

Schenk het in kommen en maak het af met wat limoensap, fijn gesneden koriander, bosui ringen, Spaanse peper

Serveertip: heerlijk om het af te maken met een dot Griekse yoghurt en met Naanbrood of Chapthi’s

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

2 Reacties

  • Reageer Demi | StudioKOOK.nl

    Heerlijk! En wat een mooie foto! Daar krijg ik meteen trek van.

    11 mei 2017 at 08:34
    • Reageer micheleskeuken

      Dank je wel deze soep is mijn favoriete soep

      11 mei 2017 at 08:38

    Reageer