Volg me op:
Af te halen in Alkmaar, Bijgerechten, Buffetten, Hoofdgerechten, Mijn favorieten, Vegetarisch

Sambal Goreng Telor Koening

Voor 6 personen

Benodigdheden:

  • 6 hardgekookte eieren
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 lombok (Spaanse peper)
  • 1 eetlepel sambal brandal
  • 3 djeroek poeroet blaadjes (Toko)
  • 2 sereh (Toko)
  • 1 eetlepel bakgember (supermarkt of Toko)
  • 1 theelepel trassie (supermarkt of Toko)
  • 1 theelepel kentjur poeder (Toko)
  • 1 theelepel koenir poeder (Toko)
  • 1 bouillonblokje groente
  • 1 stukje santen van ongeveer 1/4 van het blok  (supermarkt of Toko)
  • water (beker)
  • zonnebloemolie
  • gebakken Indonesische uitjes

Kook de eieren hard

Doe alle kruiden behalve de djeroek poeroet, sereh blaadjes en santen in een blender en maal het fijn.

Bak vervolgens deze pasta in wat zonnebloemolie met de djeroek poeroet en sereh blaadjes totdat het geurig ruikt, blus het af met ongeveer een beker water en laat vervolgens de santen erin smelten. Zorg dat het niet al te waterig wordt.

Als de eieren gekookt zijn pel ze dan en voeg ze in de saus.

Vergeet niet de blaadjes te verwijderen!

Serveertip: eet het gerecht samen met rijst, frisse komkommersalade en strooi er wat Indonesische gebakken uitjes over, of bijvoorbeeld met sambal goreng boontjes en kerrie djawa

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer