Volg me op:
Bijgerechten, Buffetten, Hoofdgerechten, Vegetarisch

Scherpzoete gele dal

 

8 personen

Benodigdheden:

  • 100 gram toor (toover, linzen) dal (gespoeld en uitgelekt)
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • snufje asafoetida (te koop bij de Toko)
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1 ui (fijngehakt)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 4 groenen pepers (fijngehakt zonder zaadjes)
  • 2 tomaten (in grove stukken)
  • 1 theelepel suiker
  • 2 theelepels garam masala (te koop bij de Toko)
  • half bosje koriander (fijngehakt voor garnering)
  • pan met dikke bodem

Begin met de linzen te spoelen, laat weken voor 1 uur in een kom met water.

Laat de linzen vervolgens uitlekken, doe ze in een pan met een dikke bodem, giet er voldoende water bij om ze net onder te zetten en breng ze aan de kook. Draai het vuur laag en laat ze ongeveer 30 minuten pruttelen, of tot ze zacht zijn. Laat ze uitlekken en prak ze fijn in een kom met een houten spatel.

Verhit de olie in de pan, doe de mosterdzaadjes erbij, roerbak ze 1 minuut of tot ze beginnen te knetteren, vervolgens kan de asafoetida, kurkuma, uitjes, knoflook en pepers erbij, roerbak alles ongeveer 5 minuten. Doe vervolgens de tomaten erbij en bak alles 5 minuten totdat de tomaten zacht zijn, de linzen kunnen er vervolgens bij en prak alles goed door elkaar, maak het aan met 250 ml water roer alles flink door elkaar en zet het op een hoog vuur totdat het mengsel begint te borrelen. Draai het vuur halfhoog, voeg naar smaak suiker en de garam masala bij en laat het 5 minuten goed door pruttelen. Let op het moet niet een al te nat mengsel zijn!

Garneer het op de borden met de gehakte koriander.

Eet smakelijk!

Serveertip: serveer het met rijst, Naan of papardum en een frisse komkommersalade

 

Bronvermelding: India kookboek (Pushpesh Pant)

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer