Volg me op:
Catering, Snacks

Scones van ‘De Gouden Engel’

Scones ik maak ze vaak zelf ooit in Engeland geleerd van mijn au pair gezin waar ik in Cambridge zat. Tevens leerde ik ook via een plaatselijk tearoom hoe zij de scones maakte dus ik ben wel degelijk in om te kijken rondom mij heen hoe men scones maakt.

De scones van de Gouden Engel is vrij makkelijk om te maken: alle droge ingrediënten zitten al in een pak! De Gouden Engel

De Gouden Engel is een stellingsmolen in Koedijk (gemeente Alkmaar). Hij staat aan de Kanaaldijk, 70 meter ten zuidoosten van de vroegere grondzeiler De Koe, die in april 1930 is gesloopt. De bouw is een initiatief van Stichting Johannes Bos. Midden december 2008 waren het achtkant, de kap en de bovenas van de Gouden Engel reeds op het terrein aanwezig. De gemetselde onderbouw was tot de uiteindelijke hoogte opgetrokken; een stelling was nog niet aanwezig. De daaropvolgende maanden zijn het achtkant en de kap geplaatst. In april 2009 zijn de wieken geplaatst. In juni 2009 is de molen in gebruik genomen. De molen is als korenmolen ingericht. Bij de molen staat een maalderij uit 1866, een knechtswoning uit 1871 en een koolboet uit 1891 voor de opslag van sluitkool. (bron:Wikipedia)

De scones van de Gouden Engel is vrij makkelijk om te maken: alle droge ingrediënten zitten al in een pak!

Bedodigdheden voor 12 scones:

 • 1 pak sconesmix van de Gouden Engel
 • 75 gram roomboter
 • 250 ml appelsap (biologische)
 • 1 eetlepel kaneelpoeder
 • optie: 50 gram rozijnen
 • slagroom
 • kersenjam
 • muffin bakblik
 • beslagkom
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden
 2. Doe de sconesmix in een beslagkom
 3. Voeg 75 gram gesmolten boter bij
 4. 250 ml biologische appelsap
 5. 1 eetlepel kaneelpoeder
 6. Mix alles goed door elkaar tot het een deegbal wordt (let op deeg blijft een beetje slap)
 7. Optie: voeg de rozijnen toe en spatel deze door het deeg
 8. Verdeel alles in de ingevette muffin bakblik en zet het in de oven voor 12 minuten weg (is het nog heel licht doe dan 3 minuten erbij dus totaal 15 minuten)
 9. Klop de slagroom op

Eet de scones met eerst kersenjam en daar boven op de slagroom. Wil je echte clottedcream: voeg mascarpone met opgeklopte slagroom door elkaar.

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.