Volg me op:
Dille & Kamille

Scones van Dille & Kamille

Voor 12 scones

Benodigdheden:

  • 1 pak scones (Dille & Kamille)
  • 1 pak papieren vormpjes of bakplaat voor mini muffins 12 stuks (Dille & Kamille)
  • 1 theelepel citroenextract (Dille & Kamille)
  • lemoncurd (Dille & Kamille)
  • 85 boter (kamertemperatuur)
  • 175 ml melk
  • 1 ei
  • blauwebessenjam (Dille & Kamille optie)
  • 1 bakje slagroom
  • 1 bakje mascarpone
  • vanille-extract (Dille & Kamille)
  • mengkom
  • bakplaat
  • mini muffins 12 stuks bakplaat (Dille & Kamille)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden of heteluchtoven op 180 graden

Doe de mix en de boter in de mengkom, mix het tot er een kruimelachtig deeg ontstaat.

Voeg de citroenextract, ei en beetje bij beetje de melk bij het deeg en mix alles voorzichtig door elkaar.

Mix tot het deeg elastisch wordt en verdeel het gelijkmatig in de vormpjes of bakplaat voor mini muffins (vet deze wel goed in).

Zorg dat de oven op de juiste temperatuur is, want dat is belangrijk!!!

Zet het in de oven op net boven het middelste rooster.

In ongeveer 20 à 25 minuten zijn ze klaar, let wel op dat ze niet donkerbruin worden.

Serveren van de scones:

Snijd de scones door de midden, doe een theelepel jam of lemoncurd (Dille & Kamille) erop en maak het af met slagroom of eigenlijk clottedcream (mascarpone met opgeklopte slagroom mengen met paar druppels vanille-extract)

 

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer