Volg me op:
Buffetten, Desserts

Scones

Voor ongeveer 8 scones

Benodigdheden:

  • 250 bloem
  • 50 gram boter (kamertemperatuur)
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 30 gram witte basterdsuiker
  • 150 ml melk/karnemelk (kamertemperatuur)
  • 1 los geklopt ei (kamertemperatuur)
  • muffinvormpjes (sileconen)

Verwarm de oven voor op 200 graden en de hete luchtoven op 180 graden

Doe in een beslagkom alle droge ingrediënten en roer het voorzichtig even door elkaar met een lepel. Pak de mixer. Voeg beetje bij beetje de melk of karnemelk erbij (niet alles in één keer) en mix alles tot het een gladde mengsel wordt. Vervolgens kan de boter erbij en blijf mixen als laatste kan het ei erbij en mix nog ongeveer alles door voor 3 á 4 minuten.

Verdeel het mengsel in de muffinvormpjes en zet in de oven weg voor ongeveer 15 minuten, kijk of het niet te bruin wordt. Haal ze uit de oven als ze klaar zijn en laat ze afkoelen.

Serveertip: scones zijn het lekkerst met lemoncurd, clotted cream en frambozen of cranberry’s compot

 

Clotted cream is makkelijk te maken, doe monchou bij de slagroom en roer het voorzichtig door elkaar

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer