Volg me op:
Bijgerechten, Buffetten, Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch

Simpele Gado Gado

 

Voor 6 personen

Benodigdheden:

  • 500 gram sperziebonen
  • 1 bakje taugé
  • Komkommer
  • 6 eieren
  • Tahoe
  • 1 pakje gado gado saus (Kokki Djawa bamboe)
  • 500 ml volle melk
  • 5 volle eetlepels gebakken uitjes (Kokki Djawa)
  • 5 volle eetlepels pinda’s
  • 1 pak kroepoek naturel
  • Zonnebloemolie

Gado Gado is een lauw gerecht!

Begin met de taugé in ijskoud water te leggen.

Kook de sperziebonen beetgaar en de eieren hard.

Was de komkommer eerst goed, snijd deze met schil en al in kleine stukjes na het verwijderen van de zaadjes.

Snijd de tahoe in blokjes en bak de tahoe in ruim zonnebloemolie lichtbruin.

Doe de komkommer en sperziebonen in een grote serveerschaal, daaroverheen de uitgelekte taugé en de gebakken tahoe.

Gado Gado saus

Doe het zakje gado gado saus in een pannetje met 500 ml volle melk (geen water) en roer het goed door op een warm vuurtje totdat het begint te borrelen. Blijf goed doorroeren want anders brand de onderkant aan! Zorg dat de saus een dikke substantie krijgt voordat je het over de groenten schenkt.

Giet de saus over de groenten en rangschik de gepelde gehalveerde eieren over het geheel. Afmaken met gebakken uitjes, gezouten Kingsize pinda’s en de kroepoek.

Eet smakelijk!

Serveertip: lekker met rijst!

 

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer