Volg me op:
Buffetten, Hoofdgerechten, Visgerechten

Sinaasappelcouscous met gerookte makreel

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 1 mok biologische couscous
  • 9 pers sinaasappelen (geperst)
  • 2 rode bieten (in plakken gesneden)
  • 2 gerookte makreelfilets
  • 1 potje gekruiden feta (supermarkt)
  • bosje platte peterselie fijngesneden
  • half bosje koriander
  • half bosje munt fijngesneden
  • half kopje rozijnen
  • 5 abrikozen fijngesneden
  • 5 dadels fijngesneden
  • 1 hand pinda’s
  • 2 handen walnoten fijngesneden
  • 2 eetlepels kappertjes
  • vers gemalen zwarte peper
  • 4 eetlepels magere yoghurt
  • kom met deksel

Kook 8 uitgeperste sinaasappels in een steelpannetje voorzichtig (zorg dat het niet versuikerd), zodra het kookt van het vuur afhalen. Doe de couscous in een kom met de rozijnen en giet de gekookte sinaasappelsap erbij en schep het even goed door elkaar. Zet het weg met de deksel erop voor 10 minuten.

Doe de yoghurt in een kom, pers een sinaasappel erboven uit en roer het goed door, voeg vervolgens lekker veel verse peper toe. Hierna kan de verse koriander erbij en roer het nogmaals goed door, zet weg voor later.

Pak een mooie serveerschaal en doe daar de couscous in, maak alles een beetje los. Vermeng alle kruiden en dadels, abrikozen en kappertjes nu met de couscous en meng het goed door elkaar. Leg netjes de bietenschijven erop en verkruimel hierboven de gekruiden feta, maak het af met veel verse zwarte peper.

Brokkel als laatste de makreelfilets en rankschik dit mooi op alles en sprenkel de yoghurtsaus eroverheen. Garneer het af met de pinda’s en walnoten.

Serveertip: heerlijk met een rauwkostsalade van paprika, komkommer en verse platte peterselie

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer