Volg me op:
Buffetten, Hoofdgerechten, Vleesgerechten

Snelle Penne

 

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 500 gram Penne
  • 1 liter pot Italiaanse biologische tomatensaus
  • 2 volle eetlepels droge Italiaanse kruiden
  • 1 grote ui (fijngesneden)
  • 3 tenen knoflook (fijngesneden)
  • flink wat verse peper
  • 1 à 2 theelepels sambal (Brandal)
  • geraspte kaas
  • verse basilicum
  • half potje (klein) kapertjes
  • 2 ansjovis in olie (fijngesneden)
  • een pan met dikke bodem

Doe in een grote pan ruim water en zet dit op, breng dit aan de kook. Als het kookt de Penne koken zoals op het pak beschreven staat.

Fruit in een pan met een stevige bodem de ui en knoflook, als deze glazig zijn voeg dan daarbij de fijngesneden ansjovis, de kappertjes en de droge Italiaanse kruiden toe. Laat dit even 2 tot 3 minuten meebakken. Als dit klaar is kan het gehakt erbij, zorg dat deze rul meegebakken wordt. Voordat je de tomatensaus erbij voegt flink wat verse zwarte peper erbij voegen. Als het gehakt bruin is voeg dan de tomatensaus erbij en roer alles goed om, als laatste nog een theelepel sambal bij tenzij je van scherp houdt dan naar smaak meer. Afmaken met verse basilicum en geraspte kaas.

Eet smakelijk!

Serveertip: Bij warm weer is een heerlijk glas Prossecco er lekker bij!

 

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer