Volg me op:
Vegetarisch

Snelle sla

Sla, één van de heerlijkste groenten vind ik om te eten. Sla kan je in zoveel variaties maken, maar ik ben nog altijd weg van simpel, makkelijk en natuurlijk lekker. Daarom vind ik dat deze snelle simpele sla niet mag ontbreken als bijgerecht of lunch! Aangezien je ook vele soorten sla heb, heb ik dit keer gekozen voor de gewone krop sla of wel bij ons “slappe sla” genoemd.

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 1 krop Hollandse sla
  • 4 eieren (gekookt)
  • 8 dadels ontpit (fijngesneden)
  • 4-6 eetlepels fetakaas (gekruiden)
  • 2 eetlepels mayonaise (liefst zelf gemaakte)
  • zwarte verse gemalen peper
  • grote mengkom
  1. Pluk de sla van de stronk en was elk blaadje goed (haal het middenstuk eruit die is vrij bitter meestal).
  2. Scheur de sla in kleine repen en doe het in een mengkom.
  3. Ontpit de dadels en snijd deze in vieren (repen)
  4. Voeg ongeveer 4-6 eetlepels fetakaas over de sla.
  5. Schep 2 eetlepels mayonaise over de sla en hussel nu alles rustig om.
  6. Leg het op de borden.
  7. Leg als laatste voor elk bord een hardgekookt eitje erop (ik snijd de eieren altijd in vieren).
  8. Ten slotte maal de verse zwarte peper over het geheel.

Eet smakelijk!

Serveertip: heerlijk met eigen gemaakte zoete aardappel frites.

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer