Volg me op:
Bijgerechten, Buffetten, Hoofdgerechten, Lunch, Vleesgerechten, Voorgerechten

Spaanse tortilla

 

6 personen

Benodigdheden:

  • 10 eieren
  • 1 pakje pittige geraspte kaas
  • 250 ml room of melk
  • half zak diepvries doperwten
  • 1 klein zakje voorgekookte schijven aardappelen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 1 spaanse peper (zeer fijn gesneden)
  • 1 groen of rode paprika
  • 1 Spaans worstje
  • verse zwarte peper
  • koekenpan die in de oven kan met een opstaande rand
  • groot bord

Verwarm de oven voor op 180 graden of de heteluchtoven op 150 graden alleen de bovenkant moet aanstaan!

Doe in een kom de eieren, room of melk en flink wat verse zwarte peper, klop dit mengsel goed door elkaar totdat het niet meer klontert, voeg vervolgens de geraspte kaas erbij en klop het nog even goed door.

Bak in de koekenpan de Spaanse worst uit. Verhit in de koekenpan de olie en voeg als het heet is de ui, knoflook, Spaanse peper toe en bak alles goed aan. Voeg de paprika toe en bak deze mee totdat deze een beetje zacht wordt, vervolgens de aardappelen en zorg dat deze een beetje een goudbruin kleurtje krijgt. Als deze goudbruin zijn kunnen de Spaanse uitgebakken worstjes met vet en de diepvries doperwten erbij en roer alles even goed om, daarna kan het eimengsel erbij. Bak alles even voor 3 minuten op een laag vuurtje want de onderkant mag niet aanbakken, zet het dan met pan en al in de oven. Zet de oven nu op 200 graden en laat het staan voor ongeveer 15 a 20 minuten, kijk af en toe of het eiermengsel gestold is. Is het gestold dan is je tortilla klaar.

Eet smakelijk!

Serveertip: altijd lekker met een groene salade en een biefstukje

Ben je vegetarisch dan kan je de Spaanse worstjes eruit laten en vervangen door bijvoorbeeld champions!

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

2 Reacties

  • Reageer A bite of cravings

    Wat leuk, ik ben net een weekje naar Spanje geweest en ik ben gek op tortilla. Ik vroeg me dan ook af of ik dit een keer zelf kon maken en dan kom ik het gewoon hier, bij jou, tegen. Top, dankjewel! X

    1 mei 2017 at 09:51
    • Reageer micheleskeuken

      Graag gedaan, ik hoop dat je het lekker vindt!

      7 mei 2017 at 12:12

    Reageer