Volg me op:
Hoofdgerechten

Spinaziepannenkoek met Dider Isi

Normaal maak je Dadar Isi met omelet maar mijn dochter had zin in pannenkoeken en ik had zin in Dadar Isi. Dadar Isi is een Indonesisch gehakt gerecht. Mild van smaak maar heerlijk. Ik ben weg van de kokos die er in verwerkt is en toevallig bedacht ik dat spinazie goed samen gaat met kokos. Dus vandaar dit gerecht “east meet west” dacht ik zo!

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 1 pak pannenkoeken
  • 700 ml melk
  • 2 eieren
  • 10 blokjes diepvriesspinazie (uitgelekt)
  • 250 gram gehakt
  • 2 kemirie noten (Toko)
  • 1 theelepel kurkuma Van Beekum Specerijen 
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1/2 theelepel djinten
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel trassie (Toko)
  • 1 theelepel tamarinde
  • 1 klein uitje (fijngesneden)
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 3 cm blok santen (Toko)
  • 1 Spaanse peper (in fijne ringen gesneden)
  • 100 gram taugé
  • 1 eetlepel olie
  • bakboter
  • koekenpan
  • staafmixer
  • beslagkom
  1. Doe de pannenkoekenmeel in een mengkom en voeg de eieren en melk bij.
  2. Klop het met een garde tot een lobbig mengsel.
  3. Voeg nu de spinazie toe en zet de staafmixer erop en zorg dat de spinazie fijn wordt.
  4. Zet het weg voor gebruik.
  5. Schenk in een koekenpan een eetlepel olie en bak hier ui en knoflook zacht in mag niet aanbranden.
  6. Nu kunnen alle droge specerijen erbij en bak het 2 minuten op laag vuur mee, zorg dat het lekker gaat geuren.
  7. Als het lekker geurt kan nu het gehakt erbij en de Spaanse peper.
  8. Roer alles goed door elkaar en bak het gehakt tot deze gaar is.
  9. Als laatste kan de santen erbij en blijf nu goed roeren tot de santen opgelost is.
  10. Het wordt een beetje een dikke massa dat is de bedoeling.
  11. Zet het weg tot gebruik.
  12. Bak nu de pannenkoeken: Boter in een koekenpan lichtbruin laten worden, doe vervolgens beslag erbij, keer het na ongeveer 2 minuten om en zorg dat beide kanten goudbruin zijn.
  13. Als de pannenkoeken klaar zijn leg je er een op een bord en doe daar wat van het gehaktmengsel op met als topping taugé en wat Spaanse peper in ringen.

Eet smakelijk!

Serveertip: heerlijk met wat geraspte kokosschaafsel zowel verse of droge

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer